3 min. čitanja

OSLOBODILAČKA AKCIJA U JELSI Građani uz pomoć općinskih vlasti ponovno "osvojili" zgradu koju su okupirali zaštitari tvrtke iz BiH

OSLOBODILAČKA AKCIJA U JELSI Građani uz pomoć općinskih vlasti ponovno "osvojili" zgradu koju su okupirali zaštitari tvrtke iz BiH
Foto: Facebook

JELSA - Jutros su u Jelsi na Hvaru općinske vlasti, predvođene načelnikom Nikšom Peronjom, ponovno "zauzele" drugi kat zgrade u Maloj Bandi, koji su prije tjedan dana zaposjeli predstavnici tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva uz potporu zaštitara Pitbulla. Uz dužnosnike su bili i mještani te zaštitari tvrtke Bilić - Erić, prenosi Slobodna Dalmacija.

Načelnika Peronju, koji je koračao sa zastavom Jelse, pratilo je desetak mještana. Na papirima vlasnik polovice dotične nekretnine je Općina Jelsa, a vlasnik druge polovice je hotelska kuća Jelsa d. d. Iz tvornice Ključ tvrde da su oni kupili prostor u zgradi, ali to nije uknjiženo.

Policija je pazila da ne dođe do nereda, a Peronja je iskoristio zakonsku mogućnost Instituta samopomoći, po Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, i sa zaštitarima ušao u zgradu.

Tamo se nalazio jedan muškarac koji je u ime tvornice Ključ, odnosno njenog većinskog suvlasnika Fehima Seleka, čuvao okupirani prostor te je, nakon što su ga zamolili, bez ikakvog pružanja otpora ili pravljenja problema izašao. A potom su se s prozora drugog kata zgrade zavijorile jelšanska i hrvatska zastava te se čulo glasno klicanje okupljenih: "Mi smo Jelšani, Jelsa je naša..."

Pobuna na Hvaru traje 10 dana

Podsjetimo, načelnik Jelse objavio je kako je prije 10 dana skupina uglavnom stranih državljana neovlašteno i uz pomoć plaćenih zaštitara uzurpirala javnu zgradu. Intervenirala je i policija, a mještani su ogorčeni. Načelnik Nikša Peronja tvrdi kako je skupina djelovala po nalogu Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva. Policija je nekoliko sudionika provale odvela na ispitivanje, a tvrtka Jelsa d.d. i Općina Jelsa podnijele su kaznene prijave protiv svih sudionika nasilne uzurpacije.

- To je nešto nezabilježeno, ne samo u Jelsi nego u Dalmaciji. Pojavljuje se strana firma iz strane države, iz Sarajeva, tvrdi da je ovo njihovo vlasništvo. U Jelsi nikada nisu bili, nikada nisu imali posjed ove nekretnine - rekao je. 

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Bosanci i Hercegovci uzurpirali javnu zgradu u Jelsi: “Njihova tvornica nikad ovdje nije otvorila ured niti imala proizvodnju!”
Načelnik Jelse, općine na otoku Hvaru, objavio je kako je prošli petak skupina uglavnom stranih državljana neovlašteno i uz pomoć plaćenih zaštitara uzurpirala javnu zgradu, o čemu je prvi izvijestio Morski HR. Naknadno je intervenirala i policija, a mještani su ogorčeni. Načelnik Nikša Peronja tvrdi kako je skupina
ŠTO SE DOGAĐA U JELSI? Načelnik: “Stranci su nasilno upali u zgradu “Depadanse” i zauzeli su kancelarije na drugom katu!”
Načelnik Općine Jelsa, Nikša Peronja, objavio je večeras podulje priopćenje javnosti povodom, kako kaže: “nasilnog upada stranaca” u zgradu, za koju tvrdi da je u posjetu hotelske kuće “Jelsa d.d.”. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti: “Ovim putem obavještavam stanovnike Općine Jelsa, da je jučer skupina uglavnom stranih
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.