1 min. čitanja

OPREZ Na porečkom području srne iskaču pred automobile

OPREZ Na porečkom području srne iskaču pred automobile
Foto: Pixabay

POREČ - Policijska uprava istarska upozorila je vozače da obrate pozornost na neočekivanu pojavu divljači na cestama izvan naselja. Tijekom jučerašnjeg dana na području Poreča evidentirana su dva naleta na divljač.

Prvi slučaj se dogodio oko 6.35 sati, kada je 46-godišnjak upravljao teretnim automobilom Opel, pulske registracijske oznake, iz smjera Baderne prema Svetom Lovreču te mu je u jednom trenutku na kolnik iskočila srna.

Drugi slučaj oko 19.30 sati, kada je 26-godišnjak upravljao automobilom BMW, pulske registracijske oznake, iz smjera Svetog Lovreča prema Žbandaju te mu je na kolnik iskočila srna.

Brigu o uginuloj divljači preuzelo je nadležno lovačko društvo

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da obrate pozornost na neočekivanu pojavu divljači na cestama izvan naselja, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Napominju da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.