1 min. čitanja

Opet ništa od marine u Sućurju – Vlada odbila ponudu slovačkog koncesionara

SUĆURAJ – Ipak ništa od izgradnje marine s 250 vezova u Sućurju na otoku Hvaru. Vlada je na sjednici održanoj prije dva dana odbila jedinu ponudu koja je pristigla na natječaj jer je bila nepotpuna i time nevaljana.

Koncesija je trebala obuhvatiti površinu nešto veću od 100 tisuća četvornih metara pomorskog dobra na kojem su se trebale graditi riva, valobrani, privezišta, cestovni prilazi, gospodarski objekti i sva ostala pripadajuća infrastruktura za marinu koja je trebala imati čak 250 vezova. Koncesija je trebala biti dana na rok od 30 godina.

Foto: Općina Sućuraj

Procijenjena vrijednost investicije bila je nešto veća od 390 milijuna kuna. Natječaj je već jednom bio poništen i to 2018. godine jer “ovlaštenik koncesije nije osigurao obaveznu garanciju poslovne banke u iznosu od 1 posto ukupne vrijednosti projekta”, što je bio jedan od uvjeta.

Na ponovljeni natječaj javila se samo jedna tvrtka Marina Sućuraj d.o.o., koju je u rujnu prošle godine  osnovala slovačka tvrtka Sitno Holding Real Estate, koja je u vlasništvu slovačkog poduzetnika i nekadašnjeg političara, Ľudovíta Černáka.

No Vlada je prije dva dana ponudu slovačkog investitora odbila, jer idejni projekt koji je dostavljen u ponudi nije u skladu s dokumentima prostornog uređenja, odnosno Urbanističkim planom uređenja luke nautičkog turizma Sućuraj – UPU 5.

Inače, spomenuti slovački holding pobijedio je i na natječaju Općine Preko za razvoj turističke zone Mačjak – Šumljak.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlada traži koncesionara za luku nautičkog turizma Sućuraj
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.