1 min. čitanja

Opet gorjela zapuštena zgrada u Marini Zadar

Opet gorjela zapuštena zgrada u Marini Zadar
Foto: 057info

ZADAR - Ni prvi, a vjerojatno ni zadnji put - gorjela je sinoć zgrada u Marini Zadar.

Oko 21:30 sati zadarski vatrogasci dobili su dojavu o sukljanju dima kroz prozor, nakon čega su izašli na teren u dva automobila. Policija je blokirala pristup vozila i omogućila onima koji su ostali blokirani da se izvuku natrag kako bi očistili prostor za hitne službe, piše 057info.

Prema informacijama iz Županijskog vatrogasno-operativnog centra, gorio je otpad, a na terenu je bilo ukupno šest vatrogasaca u tri vozila. Tijekom dana policija će izvršiti očevid kojim će se utvrditi uzrok požara.

Intervencija zbog požara u zgradi u Marini Zadar završena je sinoć u 23:14 sati.

Zadnji požar zabilježili smo prije dva mjeseca, ali bilo ih je i ranije, posebice 2018. godine, kada su spominjani i sotonistički obredi kao mogući razlog boravka skvotera u ovom prostoru i izbijanja požara.

Prostor je zapušten zbog spora države i Tankerkomerca, koji je odavno prestao koristiti prostore sagrađene na pomorskom dobru, ali je zadržao recepciju i samu marinu. Nekoliko sudskih odluka o pravu države da uđe u taj prostor, pa i prepuštanje marine Lučkoj upravi Zadar, još uvijek nisu dovele do pomaka u kojemu bi cijeli kompleks dobio odgovornog korisnika.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.