3 min. čitanja

Općina Pašman nakon objave Morskog: "Saniramo puknute odvodne cijevi kolektora u Ždrelcu" - Načelnik: "Nisu govna iz cisterne, već fekalije iz cisterne"

Općina Pašman nakon objave Morskog: "Saniramo puknute odvodne cijevi kolektora u Ždrelcu" - Načelnik: "Nisu govna iz cisterne, već fekalije iz cisterne"
Foto: Otok Pašman

ŽDRELAC - Smrdljive crne fekalne vode jučer su se razlijevale po plažama Ždrelca na otoku Pašmanu. Iz Općine su kasnije kazali da je u jutarnjim satima došlo do puknuća cijevi kanalizacijskog kolektora koja vodi prema ispustu. Čitatelji Morskog pak javljaju kako su cisterne praznile fekalne vode jednostavno na plažu, no iz Općine kažu da je tijekom ispuštanja komunalnih otpadnih voda iz jedne od cisterni u kolektor došlo do puknuća cijevi prilikom čega je došlo i do curenja sadržaja na obalu. Dakle, nije iz cisterne, već je - iz cisterne.

Iz Općine su nas potom uputili na lokalni portal Otok Pašman, za kojeg tvrde da su odmah poslije prijave oštećenja, zaustavili daljnje ispuštanje sadržaja cisterni u kolektor, a time i daljnje curenje u okoliš, dok se brzom reakcijom lokalne samouprave već pristupilo sanaciji oštećene cijevi.

Puknuta cijev je iskopana te je u tijeku sanacija oštećenja, a nakon završetka radova Općina Pašman planira u suradnji s komunalnim i vatrogasnim društvom područje puknuća očistiti, sve ostatke otpadnih voda odstraniti te temeljito isprati stijene obale.

Načelnik Pašmana: "Nije g**no, nego..."

Načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić pojašnjava da je došlo do ispuštanja komunalnih otpadnih voda iz jedne od cisterni u kolektor nakon puknuća cijevi prilikom čega je došlo i do curenja sadržaja na obalu, a ne do ispuštanja sadržaja cisterni izravno u more, kako je to prvi javio Morski HR.

– Kanalizacijski kolektor u Ždrelcu koriste tri koncesionara koji djeluju na području cijelog otoka te organizirano obavljaju djelatnost pražnjenja i odvoza komunalnih otpadnih voda iz individualnih sustava odvodnje. Ovakav sustav na otoku godinama odlično funkcionira dok na ovakve nepredviđene slučajeve puknuća cijevi nitko ne može utjecati. Ono što mi kao lokalna samouprava možemo napraviti je odmah po prijavi incidenta brzo reagirati da se oštećenje što prije sanira. Naglašavam da je ispuštanje otpadnih voda u kolektor odmah nakon puknuća cijevi zaustavljeno, a u tijeku su radovi na sanaciji koji bi uskoro trebali biti završeni - pojasnio je za lokalni portal načelnik Ćosić.

No do pisanja Morskog HR o ovoj situaciji, doista nitko nije reagirao, pa je li govno iz cisterne ili govno iz cisterne, sasvim je svejedno...

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

DOBRODOŠLI U ŽDRELAC Na plažama vas čekaju cisterne govana!
Dakle, ovakav je prizor toliko strašan da se jedva da opisati. Rijeke govana, dakle crnih fekalija ispuštaju se u more od strane lokalnih pumpi. I ovo je vjerovali ili ne Ždrelac na otoku Pašmanu u Zadarskoj županiji, mjesto koje bi trebalo biti biser hrvatske obale i turizma. U more se
FEKALIJE U ŽDRELCU Stigao odgovor načelnika Općine Pašman : “Pukla nam je cijev!”
Ubrzo nakon našeg članka koji izaziva potpuni užas stiga je i hitan odgovor iz Općine Pašman. Kažu kako se radi o izdvojenom slučaju. Čitatelj koji nam je poslao ove užasne slike na kojima se vide fekalije koje se izlijevaju po plaži i u more kaže i kako je ovo situacija
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.