2 min. čitanja

Oko 140 natjecatelja iz čak šest zemalja otplivalo maraton Sv. Eufemije

Oko 140 natjecatelja iz čak šest zemalja otplivalo maraton Sv. Eufemije
Foto: Rovinj FM/Facebook

ROVINJ - Bogat sportski program počeo je povodom obilježavanja Dana Grada Rovinja. Na 23. plivačkom maratonu 'Sveta Eufemija' sudjelovalo je oko 140 sudionika a održao se i 10. jubilarni boćarski turnir u organizaciji Kluba umirovljenika.

Već 23. po redu izdanje Plivačkog maratona "Sv. Eufemija" organizirao je rovinjski Plivački klub "Delfin".

Sudjelovali su rekreativci i profesionalni plivači, a maratonu su se, osim domaćih, pridružili i strani državljani, pa su se tako natjecali Talijani, Slovenci, Austrijanci, Nijemci, pa čak i jedan Norvežanin.

Plivalo se u uvali Valdaliso, sa startom i ciljem utrke u moru ispred plaže ovogodišnjeg domaćina, Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju dr. Martin Horvat u Rovinju. Natjecatelji su birali između dvije kružne staze, Mala Figarola u duljini od 1500 metara ili Velika Figarola u duljini od 3000 metara.

Sve je natjecatelje prije početka utrke dočekalo osvježenje, kao i majice maratona, a uz prigodnu glazbu vježbama istezanja i zagrijavanja nasmijanih su se lica pripremali za ovaj pothvat. Pri ulasku u more i pripremi na startnoj liniji veliku su im podršku pružali brojni promatrači s obale koji su ih bodrili pljeskom i povicima, a s istim su ih žarom i dočekali.

Apsolutni pobjednik na 3000 metara u muškoj konkurenciji je Ivan Cetina iz Kluba daljinskog plivanja Poreč koji je stazu Velika Figarola otplivao u 37 minuta i 54 sekunde, dok je u cilj u ženskoj konkurenciji kao i prošle godine prva ušla Dora Đukić iz PK „Delfin“ s vremenom od 43 minute i 56 sekundi.

Apsolutnim su pobjednicima dodijeljeni pehari, dok su u ostalim kategorijama prva tri mjesta osvojila medalje. Svim sudionicima maratona na 1500 metara organizator je također zasluženo osigurao medalje.

Prvi u cilj Male Figarole i ove godine je uplivao Dino Crnković, član PK „Delfin“, a među ženskom konkurencijom to je učinila Austrijanka Florentina Pruenster.

Čitav poredak po kategorijama za obje utrke zainteresirani mogu pronaći na stranici stotinka.hr, gdje je i tijekom same utrke obavljeno mjerenje vremena.

Uz pokroviteljstvo Grada Rovinja te njegovu Sportsku zajednicu, brojni su i sponzori ovogodišnjeg maratona, što je omogućilo podjelu nagrada velikom broju sudionika. Nagrađeni su bili tako i predzadnji natjecatelji, najbrži, ali i najsporiji plivači PK „Delfina“, najbrojnija obitelj, najstarija i najstariji natjecatelj(ica), kao i najmlađi i najmlađa, a s obzirom na to da je ovogodišnje 23. izdanje maratona, nagrađeni su bili i natjecatelji koji su na završnu liniju stigli 23.

Novoizabrana lokacija od prošle godine osigurava veću sigurnost plivača, za što su se dodatno pobrinuli iz Kluba „Meduza“ i Aqua sport Rovinj, koji su ih pratili plovilima, odnosno kajacima, dok su se na kopnu u slučaju lošeg vremena za šatore pobrinuli rovinjsko društvo Crvenog križa i rovinjski vatrogasci, piše Glas Istre.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.