1 min. čitanja

Ograničena potpora za štete na uzgajalištima dagnji

Ograničena potpora za štete na uzgajalištima dagnji
Foto: Sveučilište u Zadru

U Narodnim novinama 19/2023 objavljen je Pravilnik o dopunama Pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele državne potpore za štete na uzgajalištima dagnji.

Izmjenom članka 6. pravilnika se najviši iznos ove potpore po korisniku na godišnjoj razini ograničava na najviše 80 % vrijednosti prodaje ostvarene u kalendarskoj godini koja prethodi godini podnošenja Zahtjeva za potporu.

"Vrijednost prodaje" je vrijednost ostvarena od prodaje organizama uzgojenih na uzgajalištima korisnika, a koja je utvrđena na temelju podataka dostavljenih od strane korisnika na način i u roku propisanom Zakonom o akvakulturi i podzakonskim propisima koji uređuju područje prikupljanja statističkih podatka u akvakulturi.

Postupci započeti po odredbama Pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele državne potpore za štete na uzgajalištima dagnji (»Narodne novine«, broj 36/21), dovršit će se po odredbama toga Pravilnika. U dopuni pravilnika je navedeno da se postupci smatraju započetim donošenjem rješenja o dodjeli sredstava.

Zahtjev za potporu se podnosi na temelju ovoga Pravilnika jednom godišnje, do 1. travnja, za nastale štete i/ili izgubljenu dobit u prethodnoj godini, a zaključno u 2025. godini za 2024. godinu, na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, Uprava ribarstva, Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb s naznakom: »Zahtjev za dodjelu državne potpore - štete na uzgajalištima dagnji - NE OTVARATI«.

Dokumentacija za dodjelu državne potpore za štete na uzgajalištima dagnji:

Plava riba

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.