1 min. čitanja

Oglasio se Bourbon: “Traganje nije obustavljeno, već ulazi u novu fazu”

Oglasio se Bourbon: “Traganje nije obustavljeno, već ulazi u novu fazu”
Foto: Google map / Screenshot / Facebook

Nakon objave vijesti o okončanju aktivne faze potrage za nestalim Dinom Miškićem i njegovom posadom potonulog broda Bourbon Rhode, priopćenjem se oglasilo i i glavni izvršni direktor kompanije Bourbona Bourbon Offshore, Gaël Bodénès.

– Nakon izvješća o mogućem ispaljivanju signalne rakete u noći s nedjelje 6. listopada na ponedjeljak 7. listopada, Regionalni operativni centar za nadzor i spašavanje CROSS poslao je četiri broda u pretragu područja, uz podršku letjelice američke Obalne straže. Tijekom proteklog tjedna, potraga je bila intenzivna i ekstenzivna ne bismo li pokušali detektirati bilo kakav trag, s jedne strane nakon izvješća o baklji, a s druge strane nakon satelitske snimke Europske agencije za pomorsku sigurnost (EMSA). Ove nove pretrage nažalost nisu bile uspješne.

U cjelini, operacijama potrage u proteklih 10 dana nije pronađen niti jedan trag života ili splavi za spašavanje unatoč iznimno opsežnim mjerama koje su poduzete.

Podsjećamo, operacije potrage i spašavanja trajale su 16 dana, nakon što je 26. rujna brod potonuo u naletu uragana Lorenza. Kao što je odlučio CROSS, operacije nisu obustavljene i neće prestati nekog određenog datima, ali ulaze u novu fazu aktivnog monitoringa tijekom kojega će CROSS mobilizirati sva plovila u tranzitu tim područjem da implementiraju prilagođeni monitoring, stoji dalje u priopćenju.

Naš je prioritet obiteljima i rodbini posade Bourbon Rhodea pružiti svu moguću podršku u ovim tragičnim okolnostima. U ime svih zaposlenika, a osobito onih koji neumorno rade u Bourbonovim kriznim stožerima, želim ponovno istaknuti da su naše misli s obiteljima nestalih pomoraca – izjavio je u priopćenju glavni izvršni direktor Bourbona Gaël Bodénès.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.