2 min. čitanja

FOTO Održano 24. izdanje plivačkog maratona sv. Eufemije

FOTO Održano 24. izdanje plivačkog maratona sv. Eufemije
Foto: Grad Rovinj

ROVINJ - Druga subota u rujnu tradicionalno je rezervirana za plivački maraton sv. Eufemija koji se već 24 godine održava u organizaciji Plivačkog kluba “Delfin”, pod pokroviteljstvom Grada Rovinja-Rovigno i Sportske zajednice Rovinj-Rovigno, a povodom proslave sv. Eufemije, zaštitnice grada Rovinja.

Jutros je tako oko 140 plivača i plivačica, koje je bodrila prepuna plaža Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju “Martin Horvat” Rovinj – Rovigno, krenulo s ovim natjecanjem koje je ujedno prilika za proslavu ljubavi prema sportu, moru i našem predivnom Rovinju.

Plivalo se u sigurnom akvatoriju u uvali Valdaliso prema označenoj ruti koju su pomogli postaviti članovi Kluba za podvodne aktivnosti Rovinj-Rovigno, a natjecatelji su mogli odabrati između dviju utrka: Velika Figarola na 3000 metara ili pak Mala Figarola na 1500 metara.

Osim što je maraton okupio brojne plivače domaćih plivačkih klubova, kao i rekreativce, nekolicina natjecatelja došlo je i iz inozemstva, pa su se tako pridružili i plivači iz Italije, Nizozemske, Slovenije, Njemačke i Srbije.

Veliku Figarolu u muškoj kategoriji najbrže je otplivao Dino Crnković s rezultatom 42:14 minuta, dok je u ženskoj prva stigla Dora Đukić s vremenom od 44:41 minutom.

Malu Figarolu u muškoj je kategoriji najbrže otplivao Toni Crnković iz PK Delfin, u samo 21:54 minute, a u ženskoj kategoriji najbrža je bila također plivačica PK Delfin, Nikka Brajković s rezultatom od 26:42 minute.

Za što ugodniji i zabavniji susret pobrinuli su se brojni volonteri, njih čak pedesetak, a natjecatelje su dočekale i medalje, kao i pehari za najbolje.

Čitav poredak po kategorijama za obje utrke može se pronaći na stranici stotinka.hr, dok će sve fotografije s događaja biti dostupne na stranici organizatora, rovinjswim.com.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.