1 min. čitanja

Održana 'Rivijerolucija' - Izložba o usponu turizma na Makarskoj rivijeri

Održana 'Rivijerolucija' - Izložba o usponu turizma na Makarskoj rivijeri
Foto: Grad Makarska, Pixabay

MAKARSKA - Grad Makarska, Turistička zajednica grada Makarske, Sveučilište u Zadru, Odjel za povijest umjetnosti i Muzej grada Makarska organizirali su otvorenje izložbe Rivijerolucija - uspon turizma na Makarskoj rivijeri.

U listu 'Makarska rivijera', kasnije 'Makarsko primorje', zanimljivi i informativni članci pune naslovnice tijekom ljetnih mjeseci o rekordnim brojkama stranih gostiju na obali, svjetskoj ponudi jela i pića, brojnim novootvorenim hotelima koji svojim blještavilom privlače na terase na kojima se svake večeri održavaju plesnjaci.

Foto: Grad Makarska

Luksuzni potoci vina i šampanjca uz melodije Jadrana stvarali su sjećanja na miris mora i borova, soli na koži i ljepoti krajolika podno Biokova. Iščitava se i dovitljivost privatnih iznajmljivača koji se skrivaju iza natpisa Zimmer frei, dogodovštine i nezgode, izbor za Miss toplesa i karikature koje se svemu tome s ironijom i sarkazmom podsmjehuju.

Izložba želi dočarati putovanje i dolazak Jadranskom magistralom na obalu, dnevnu atmosferu s uzavrele plaže i noći pod zvijezdama na terasama hotela. Opuštanje na retro šanku uz prepoznatljive melodije i odmor u sobi privatnog iznajmljivača. Zgode i nezgode s Biokova u začecima alpinističkog turizma, ali i s plaža koje su počeli sve više preplavljivati golaći. Putovanje u prošlost i reminiscencija na nekadašnje ljetne dane neka otpočne.

Izložbu su realizirali profesori i studenti Odjela za povijest umjetnosti i Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.