2 min. čitanja

Održana posljednja ovogodišnja veslačka regata za Kup Dalmacije

Održana posljednja ovogodišnja veslačka regata za Kup Dalmacije
Foto: Nives Crnogaća

NOVIGRAD ZADARSKI - Posljednja, šesta po redu, ovogodišnja regata za „Kup Dalmacije 2023.“ održana je 18. lipnja na mirnoj površini Novigradskog mora s bazom za čamce i logistiku Regate u Posedarju.

Treneri Radečić, Krasić i Milošević na nedjeljni izlet u Posedarje poveli su ukupno četrdeset cura i momaka koje/i su činile/i dio velikog skupa od preko 300 veslačica i veslača. Lijepo je odmah istaći da je, unatoč izostanku 6 reprezentativaca koje je trener Radečić ostavio u Šibeniku, u/na Novigradskom moru „ulovljeno“ 7 zlatnih, 3 srebrne i 5 brončanih medalja.

Više smo puta u ranijim napisima istakli kako veseli činjenica da u 100-godišnjoj Krkinoj svići uvijek iznova ima mladog ulja što se i ovom prilikom nedvojbeno očitovalo u činjenici da su se i ovom prilikom opet istakli naši stariji (A) i mlađi (B) kadeti pa, kao šlag na torti, valja istaći da je „KRKA“ ukupno najistaknutiji klub Dalmacije u uzrastima mlađih i starijih kadeta! Zacijelo bi „KRKA“ bila najbolja i u uzrastu mlađih juniora da je trener Mime baš na svaku regatu Kupa vodio puni sastav!

Zlatne medalje osvojile/i su:
• Tara Doodney u samcu za starije kadetkinje;
• Nando Grubelić, Domagoj Pamuković, Mate Jakelić, Roko Periš i Marijeta Slugan (korm.) u školskom čamcu „GIG“ za mlađe početnike;
• Franka Zorčić u samcu za starije juniorke;
• Jerko Petrović, Franko Šarić, Nikola Dobre i Alberto Rossini u četvercu na pariće za mlađe juniore;
• Šime Grubišić i Nato Alfier u dvojcu na pariće za starije kadete;
• Šime Slavica i Max Doodney u dvojcu na pariće za mlađe juniore (prva skupina);
• Duje Garma i Ivan Dželalija u dvojcu na pariće (druga skupina).ž

Srebrne medalje:
• Marko Rossini i Gabriel Mečev u dvojcu na pariće za mlađe kadete;
• Rita Eva Ukić u samcu za mlađe kadetkinje;
• Paulo Krnić, Ante Ercegović, Luka Leon Batinica, Toni Matić i Rita Eva Ukić (korm.) u školskom čamcu „GIG“ za starije početnike.

Brončane medalje:
• Karlo Ofner i Stipe Macura u dvojcu na pariće za mlađe kadete;
• Grgo Ćaleta Car u samcu za mlađe kadete;
• Franka Zorčić u samcu za seniorke;
• Maksim Grigor Franin Pećarica, Karlo Svirčić, Vice Alfier i Ivano Zorica u četvercu na pariće za mlađe juniore;
• Lovre Palinić i Luka Papak u dvojcu na pariće za starije kadete.
Marijeta Slugan bila je četvrta, Jakov Mikulandra šesti, Nikoleta Grubišić peta, Marin Trzin četvrti, četvrte su bile i Kiara Ofner i Ana Papak jednako kao i Matija Diklić. Važno je napomenuti da su svi nabrojani, jednako kao i osvajači medalja, uložili znatan napor da, svatko u svojoj disciplini i svome uzrastu, dostojno predstavljaju svoj Klub!

Veseli nas istaći kako su veslačice i veslači iz susjednog nam VK „Dupin“ osvojile/i 2 zlata, te po jedno srebro i broncu što samo za sebe svjedoči kako prof. Dražen Babić u Tisnom radi sjajan posao. Također, posebnu zahvalu iskazujemo brižnim domaćinima Regate – V.K. „Jadran“ iz Zadra i Općini Posedarje.Za dva tjedna o

držat će se na Jarunu Hrvatsko veslačko prvenstvo na koje će treneri Krke povesti 20-ak najboljih. Bit će zanimljivo vidjeti tko će sjediti u kojoj posadi, a navijači ponajviše očekuju da svoje vrijednosti (čitaj: perspektivu) u prvom redu potvrde momci koji su nedavno na Bledu, u dresu izabrane vrste, osvajali najsjajnija odličja!

Sportski pozdrav!

Dražen Crnogaća

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.