2 min. čitanja

Održan sastanak predstavnika turističkog sektora Splitsko-dalmatinske županije

Održan sastanak predstavnika turističkog sektora Splitsko-dalmatinske županije
Foto: Pixabay

SPLIT - Ministar Tonči Glavina u Splitu je u četvrtak održao sastanak s turističkim sektorom Splitsko-dalmatinske županije s temom priprema za nadolazeći glavni dio turističke godine.

Na sastanku je bio i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban te direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, a sudjelovali su ključni sudionici turističkog sektora ove županije. Sastanak je održan nakon sjednice Turističkog vijeća HTZ-a, i prvi je u nizu županijskih sastanaka koji će se održati ususret glavnom dijelu turističke godine s ciljem što kvalitetnije pripreme i provedbe ciljeva.

- S obzirom na veliki značaj Splitsko-dalmatinske županije u turističkim rezultatima, iznimno nam je važno okupiti ključne sudionike sektora kako bismo se što kvalitetnije pripremili za glavni dio turističke godine i raspravili sve najvažnije teme. Prema trenutačnim rezultatima ova županija ostvaruje 8% više dolazaka i 6% više noćenja u odnosu na prošlu godinu, u kojoj smo imali rekordnu predsezonu. To nam pokazuje da sve aktivnosti koje provodimo daju rezultate, od izravnog ulaganja u turističke proizvode, ali i od podrške koju dajemo i u drugim segmentima, a koji doprinose boljoj ponudi i razvoju turizma u predsezoni. Jedan od primjera su i dvije velike sportske manifestacije, koje se ovaj tjedan održavaju u Makarskoj, Europsko prvenstvo u ragbiju 7 i teniski turnir Makarska Open, za koje je Vlada osigurala gotovo 400.000 eura. One osim sportskog značaja imaju i poseban utjecaj na turizam, jer se odvijaju u predsezoni i time znatno doprinose povećanju turističkog prometa u ovom dijelu godine i razvoju cjelogodišnjeg turizma - rekao je Glavina te dodao da što se tiče same županije najznačajnija destinacija je grad Split, koji je i jedna od TOP 5 destinacija Hrvatske, a bilježi porast od 15% dolazaka i 6% noćenja u odnosu na rekordnu 2023. godinu.

Glavina je naglasio kako je za projekte Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita u području turizma i sporta Vlada od 2016. godine izdvojila 61 milijun eura, od čega samo u 2024. godini 32,8 milijuna eura.

- Kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti u Splitsko-dalmatinskoj županiji dodijeljeno je više od 20 milijuna eura za projekte privatnih poduzetnika, dok je gotovo 8 milijuna eura dodijeljeno Specijalnoj bolnici Biokovka kroz ulaganje u javnu turističku infrastrukturu. Uz to, putem programa Konkurentnosti turističkog gospodarstva dali smo potporu za 48 projekata u vrijednosti većoj od pola milijuna eura i vjerujem kako su ovo jasni pokazatelji podrške Vlade razvoju turističkog proizvoda i dodatnom podizanju kvalitete ponude Splitsko-dalmatinske županije - izjavio je Glavina.

Na županijskom sastanku turističkog sektora Splitsko-dalmatinske županije sudjelovali su predstavnici strukovnih udruženja, državnih institucija, članovi Turističkog vijeća HTZ-a, predstavnici žurnih službi, Hrvatske gorske službe spašavanja te vatrogasaca.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.