1 min. čitanja

Održan prvi kolegij mediteranske poljoprivrede na Institutu za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu

Održan prvi kolegij mediteranske poljoprivrede na Institutu za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu
Foto: Pixabay

SPLIT - Teme prvog u nizu kolegija s ciljem razvoja i unapređenja mediteranske poljoprivrede bile su aktualnosti u sektoru maslina i maslinovog ulja, prilagodbe vinogradarske proizvodnje na klimatske promjene, izmjene za proizvodno vezana plaćanja u stočarstvu te sektorska intervencija u SP ZPP-u za pčelarstvo.

Ravnateljica Uprave za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište Sandra Zokić i ravnatelj Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravko Barać održali su u petak prvi kolegij mediteranske poljoprivrede na Institutu za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu s predstavnicima Instituta, Splitsko-dalmatinske županije, Zadružnog saveza Dalmacije, Zajednice udruga maslinara i uljara Hrvatske, Udruženja Vino Dalmacije, Udruge pčelara Dalmacije te Udruge proizvođača i prerađivača mediteranskih poljoprivrednih kultura DALMIKA.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Teme prvog u nizu kolegija s ciljem razvoja i unapređenja mediteranske poljoprivrede bile su aktualnosti u sektoru maslina i maslinovog ulja, prilagodbe vinogradarske proizvodnje na klimatske promjene, izmjene za proizvodno vezana plaćanja u stočarstvu te sektorska intervencija u SP ZPP-u za pčelarstvo.

Predstavnici poljoprivrednika pozdravili su ovu inicijativu i dijalog, osobito sudjelovanje znanstvene zajednice, te su istaknuli teme od interesa i otvorena pitanja koje će se obrađivati na sljedećim kolegijima.

Splitsko-dalmatinska županija daje značajan doprinos razvoju poljoprivrede ovoga kraja, a cilj ovakve suradnje administracije i struke s poljoprivrednicima jesu konkretnije usmjerene potpore, unapređenja mogućnosti ulaganja te udruživanje poljoprivrednika u jadranskom dijelu Hrvatske. Prvi kolegij je organiziran u Splitu, ali ova okupljanja održavat će se na cijelom jugu Hrvatske te će se širiti i na kolegije vezane uz pojedine teme i sektore.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.