1 min. čitanja

Od utorka gori otpad na zadarskom odlagalištu -Rezultati prvih mjerenja kakvoće zraka su uredni

Od utorka gori otpad na zadarskom odlagalištu -Rezultati prvih mjerenja kakvoće zraka su uredni
Foto: Grad Zadar

Zbog požara koji je u utorak ujutro buknuo na odlagalištu otpada u Diklu, zadarski gradonačelnik Branko Dukić zatražio je u srijedu hitno mjerenje kakvoće zraka.

- Nažalost, ovakve situacije nemoguće je predvidjeti i događaju se, ali na njih moramo biti spremni. Javna vatrogasna postrojba još je jednom brzo reagirala, a osposobljenost i koordinacija s DVD-ovima također je na visokoj razini - rekao je gradonačelnik Dukić nakon obilaska odlagališta otpada u Diklu.

Dodao je da će se požar ugasiti, ali za to treba vremena.

- Deponiju ovdje definitivno nije mjesto i treba privesti kraju postupak njegova trajnog zatvaranja i početi cjelovitu sanaciju. Znam da su građani uznemireni ponajprije zbog dima. Zatražili smo hitno mjerenje kakvoće zraka na najbližoj naseljenoj mikrolokaciji deponija u Diklu, a o rezultatima ćemo odmah izvijestiti javnost - rekao je.

Osim vatrogasne službe Čistoće d.o.o., u gašenju požara sudjelovala je Javna vatrogasna postrojba Zadra i DVD-ovi iz Nina, Sukošana, Svetog Filipa i Jakova, Pakoštana i Polače te jedna cisterna DIP-a Zadar.

Smrad dima uznemirio je mnoge Zadrane, a osjetio se i u mjestima na srednjem dijelu otoka Ugljana. Rezultati prvih mjerenja kakvoće zraka s mobilne postaje splitskog Zavoda za javno zdravstvo u srijedu u 19 sati su bili uredni.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.