1 min. čitanja

U subotu počinje 56. Ribarski tjedan u Crikvenici

U subotu počinje 56. Ribarski tjedan u Crikvenici
Foto: TZ Crikvenica

CRIKVENICA - Tradicionalni „Ribarski tjedan“ jedna je od najstarijih crikveničkih ljetnih priredbi, utemeljena prije više od pola stoljeća kako bi produljila glavnu turističku sezonu. Ideja je od početka ostala ista - zahvala i počast ribarima, prvim žiteljima i utemeljiteljima grada.

Danas ta se manifestacija, kao dio programa „Crikvenica Summer Showtime“, Turističke zajednice Grada Crikvenice, uključuje i u projekt „Kvarner Maritime Heritage“. Ove godine 56. Ribarski tjedan počet će u subotu, 27. kolovoza i potrajati do subote, 3. rujna.

Upravo to premošćivanje kolovoza i rujna, održavanje manifestacije od posljednje subote u „najljetnijem“ mjesecu, kolovozu, do prve subote u tipično posezonskom rujnu, bio je i ostaje mamac za mnoge turiste, prenosi Novi list.

Oni koji žele osjetiti i izrazito ljetni ugođaj u Crikvenici, i to u završnici kolovoza, a onda i svjedočiti prijelazu u mirnije ali još uvijek vrlo privlačno razdoblje na početku posezone, u rujnu, a sve u znaku ribara i ribarstva, uvijek će doći na svoje.

Program ''Ribarskog tjedna'' ispunjen je redovito ribarenjem za turiste. I to ''s kraja'' i s barki i brodica, zatim, izletničkim vožnjama brodovima Vinodolskim kanalom, pa sve do Krka i oko Krka, bogatom eno-gastro ponudom, a to znači domaćim jelima, posebice ribljim jelima, te autohtonim vinima iz obližnjeg Vinodola. Bit će tu i sportova na vodi, plivanja i vaterpola, te turističkih izleta u okolicu.

Osim ovom manifestacijom, zahvalnost prvim žiteljima ribarima, Crikveničani su iskazali i spomenikom u gradskoj luci. Kip ''Ribara'' izradio je akademski kipar Zvonko Car (1913.-1982.), Crikveničanin, koji je autor i poznatog opatijskog kipa ''Djevojka s galebom''.

Hina/Novi list

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.