1 min. čitanja

Stari Grad ponovno domaćin najvećeg plivačkog natjecanja otvorenim vodama

Stari Grad ponovno domaćin najvećeg plivačkog natjecanja otvorenim vodama
Foto: Oceanman

STARI GRAD - Oceanman je najveće međunarodno plivačko natjecanje otvorenim vodama koje se neprekidno organizira od 2015. godine. U ovoj godini planirana su 22 natjecanja na 5 kontinenata diljem svijeta.

A jedno od tih natjecanja održat će se 16. i 17. rujna u Stari Gradu na otoku Hvaru. Radi se o jedinstvenom sportsko-turističkom projektu u kojem sportaši iz svih krajeva svijeta dijele nezaboravno iskustvo; upoznaju nova mjesta, nove kulture, druže se, uživaju u lokalnoj hrani, razgledavaju i upoznaju nove krajolike i ljude.

Ovo je drugi put da se Oceanman održava u Starom Gradu, a ove će se godine održati prvo Oceanman Europsko prvenstvo u disciplinama 10 km, 5 km i 2 km. Ove discipline su na rasporedu 17.09. dok će se dan ranije održati utrka za djecu na 750 m i timove tj. štafete 3 x 750 m.

Očekuje se sudjelovanje oko 200 plivača iz više od 30 zemalja sa pet kontinenata. Oceanman Croatia je daleko najveći projekt svih sportskih udruga na području otoka Hvara, te osim sportskog aspekta i promocije zdravog načina života ima za cilj i produženje turističke sezone.

Sportska udruga Faros Sport je organizator ovog događaja, Turistička zajednica Starog Grada suorganizator, uz veliku podršku Grada Staroga Grada, te drugih sponzora i donatora.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.