2 min. čitanja

Objavljen je natječaj za dodjelu potpore ribarima: "Kompenzacija za rat u Ukrajini"

Objavljen je natječaj za dodjelu potpore ribarima: "Kompenzacija za rat u Ukrajini"
Foto: Morski HR

U Narodnim novinama broj 135/2023 objavljen je natječaj za mjeru potpore IV.3. »Stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture – kompenzacija«.

Rok za podnošenje Zahtjeva za dodjelu i isplatu potpore je 30 dana od objave Natječaja u Narodnim novinama - 10. prosinca 2023. godine.

Predmet potpore je naknada za izgubljeni prihod i dodatne troškove do kojih je došlo radi poremećaja tržišta uzrokovanog agresivnim ratom Rusije protiv Ukrajine i njegovim učincima na lanac opskrbe proizvodima ribarstva i akvakulture.

Potpora se dodjeljuje za razdoblje od 1. ožujka 2023. godine do 31. prosinca 2023. godine.

Korisnici potpore su gospodarski subjekti u ribarstvu iz sektora gospodarskog ribolova na moru, akvakulture i/ili prerade proizvoda ribarstva i akvakulture.

Za gospodarske ribare trebaju biti ispunjeni sljedeći uvjeti:

  • korisnik mora biti ovlaštenik važeće povlastice za ribolov izdane za ribarsko plovilo koje mora biti u funkciji, a što se dokazuje važećim dokumentima
  • u slučaju okružujućih mreža plivarica – srdelara i pridnenih povlačnih mreža koća, ribarsko plovilo iz točke a) ovoga stavka mora biti autorizirano u tome segmentu ribolova
  • ribarsko plovilo mora imati dostatnu minimalnu ribolovnu aktivnost od ukupno 40 ribolovnih dana ostvarenih u kalendarskoj godini koja prethodi godini podnošenja Zahtjeva (od 1. siječnja do 31. prosinca prethodne godine)
  • ribarsko plovilo mora imati ostvarenu minimalnu količinu prodanog ulova od 500 kg ili minimalnu vrijednost prodanog ulova od 15.000,00 kuna u kalendarskoj godini koja prethodi godini podnošenja Zahtjeva, a navedena količina odnosno vrijednost moraju biti evidentirane u prodajnim listovima ili kroz račune.

Zahtjev za dodjelu i isplatu potpore se podnosi po korisniku, za jedan ili više sektora. Obrazac Zahtjeva za dodjelu i isplatu potpore i Popis obvezne dokumentacije će biti dostupni na mrežnim stranicama https://euribarstvo.hr/natjecaji/novi-natjecaj-za-dodjelu-potpore-u-okviru-mjere-iv-3-stavljanje-na-trziste-proizvoda-ribarstva-i-akvakulture-kompenzacija/ . Treba paziti da se radi o natječaju broj 3. pa se treba popuniti zahtjev "KOMPENZACIJA 3. natječaj".

Objavljeni su potrebni obrasci i dokumentacija za prijavu na potporu mjere IV.3. - kompenzacija za rat u Ukrajini.Rok za podnošenje Zahtjeva za dodjelu i isplatu potpore je 30 dana od objave Natječaja u Narodnim novinama - 11. prosinca 2023. godine

Zahtjev za dodjelu i isplatu potpore se podnosi po korisniku, za jedan ili više sektora. Obrazac Zahtjeva za dodjelu i isplatu potpore i Popis obvezne dokumentacije su dostupni OVDJE.

Obrasci

Zahtjev za dodjelu i isplatu potpore_mjera IV.3. KOMPENZACIJA_3. NatječajPopis dokumentacije uz Zahtjev za dodjelu i isplatu potpore_mjera IV.3 KOMPENZACIJA_3. NatjecajIzjava_razvrstavanje poduzetnika_IV.3. KOMPENZACIJA_3. Natjecaj

Plava riba

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.