2 min. čitanja

Obilježena pogibija dubrovačkih vatrogasaca

Obilježena pogibija dubrovačkih vatrogasaca
Foto: HVZ

U utorak je obilježena 31. godišnjica pogibije trojice dubrovačkih vatrogasaca: Nine Mihočevića, Andre Savinovića i Tea Paskojevića koji su izgubili život pod neprijateljskom paljbom gaseći požar na Hotelu Libertas.

Naime, tog je kobnog dana 1991. godine od strane agresora počelo gađanje područja stare gradske jezgre te je oko 11 sati stigla vijest da je izbio požar na Hotelu Libertas. Iako je trajao napad, zapovjednik smjene donio je odluku da se ide u gašenje požara Hotela.

Prvo vatrogasno vozilo je odmah krenulo prema Hotelu gdje su dva vatrogasca otišla u izvidnicu, dok su tri ostala kod vozila radi iznošenja opreme. U tom je trenutku eksplodirala minobacačka granata i trenutno usmrtila trojicu vatrogasaca.

Obljetnica pogibije obilježena je svečanim postrojavanjem, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju kod Hotela Libertas i kod spomen ploče u krugu postrojbe.

Uz predstavnike Dubrovačko-neretvanske županije, vijence su položili predstavnici VZŽ Dubrovačko-neretvanske, vatrogasci Intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci i kolege iz prijateljskog DVD-a Vukovar.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.