1 min. čitanja

NOVO IME ZA PELJEŠKI MOST Prijedlog dao i general Gotovina

NOVO IME ZA PELJEŠKI MOST Prijedlog dao i general Gotovina
Foto: Ured Predsjednika / Arhiv / Ilustracija

U javnom prostoru mjesecima se vodi rasprava kako bi se trebao zvati Pelješki most. Prijedloga je bilo raznih – od Franje Tuđmana, Fausta Vrančića do Olivera Dragojevića. Najnoviji prijedlog imena dao je i general Ante Gotovina.

Gotovina je ovaj vikend prisustvovao na misi za Domovinu i hrvatske branitelje u župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u Pakoštanima, a nakon toga i na blagoslovu velike hrvatske zastave koja je svečano postavljena na novouređeni jarbol na Trgu kralja Tomislava u Pakoštanima.

Tom prigodom osvrnuo se na nadolazeću obljetnicu Oluje, a dotaknuo se i svježe teme – Pelješkog mosta. U izjavi za IKA-u “izbacio” je zanimljiv prijedlog imena mosta koji je nakon 300 godina ponovno spojio Hrvatsku.

– Sigurnost i sloboda su potreba svakog dana, za one koji se brinu o tome. To su naš Sustav nacionalne sigurnosti i naše Hrvatske oružane snage. A ovo ostalo – trebamo raditi i raditi! Puno strateških projekata, puno strateških ciljeva postigli smo od kraja Domovinskog rata. Ostvarili smo puno strateških projekata. Jedan od tih je sada i spajanje krajnjeg juga Hrvatske s ostalom Hrvatskom preko Pelješca, taj famozni most. I kako na jednoj zastavi grada Dubrovnika piše – Libertas! Lijepo bi bilo da taj most zovu Libertas. Jer on i je sloboda – izjavio je Gotovina.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.