2 min. čitanja

Novi vrtić u Šibeniku nakon 30 godina!

Novi vrtić u Šibeniku nakon 30 godina!
Foto: unsplash

ŠIBENIK - U gradskoj četvrti Crnica otvoren je Dječji vrtić Ljubica čija izgradnja je trajala dvije godine. Posljednji izgrađeni vrtić u Šibeniku bio je na Vidicima i to prije 30 godina.

- Zadnji izgrađeni vrtić u Šibeniku bio je onaj na Vidicima i to prije 30 godina. Dvije godine je trajala izgradnja Dječjeg vrtića Ljubica, koji je godinama ranije funkcionirao kao montažni objekt i neko privremeno rješenje. Ovo je prvi vrtić nakon Vidika koji je izgrađen iz temelja. Moramo se zahvaliti Gradu Šibeniku, gradonačelniku i njegovom timu. Naša ustanova broji sad već 530 djece, osam objekata, moderno opremljenih i energetski obnovljenih. Ovo nije kraj, imamo još puno ideja i idemo hrabro naprijed, a sve za dobrobit naše djece. Moramo zahvaliti i roditeljima koji su strpljivo čekali da se ovo sve realizira - rekla je prilikom otvaranja Gorana Ban Rakić, ravnateljica gradske ustanove DV 'Smilje'.

- Bez obzira koliko ovaj posao koji radimo zna biti težak, ali kad su vam domaćini dječica kao danas ovdje i otvorenih okica i širokih zjenica gledaju ova zbivanja, onda osjetite sav užitak bavljenja javnim poslom i napretkom. Politika Grada Šibenika u odnosu na predškolsku dob i dječje vrtiće je odavno jasna. Ovaj vrtić nije izgrađen europskim novcem već novcem iz proračuna Grada Šibenika u cijelosti - istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Dječji vrtić Ljubica objekt je gradske ustanove DV Smilje, izgrađen na lokaciji ranijeg montažnog objekta, moderno opremljen i uređen u skladu s pedagoškim standardima. Prostire se na parceli ukupne površine tisuću i pol četvornih metara, a sastoji se od podruma, prizemlja, kata te ravnog krova s velikom terasom. Dječji vrtić Ljubica pohađat će 80-ak mališana, piše Šibenik.in.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Svi roditelji u gradu Šibeniku plaćat će jednaku cijenu vrtića!
ŠIBENIK - Povjerenstvo koje je u Gradu Šibeniku osnovano radi izrade optimalnog modela sufinanciranja djece u predškolskim ustanovama privatnih i vjerskih osnivača, temeljem analize, donijelo je zaključke koji će biti predloženi svakoj od ustanova pojedinačno. Cijena vrtića za sve roditelje, polaz…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.