1 min. čitanja

Novi paleži u Splitu, nastavljaju gorjeti kontejneri i vozila

Novi paleži u Splitu, nastavljaju gorjeti kontejneri i vozila
Foto: Pixabay/Ilustracija

Plastični kontejneri, a uz njih i parkirana vozila nastavljaju gorjeti u Splitu i ovoga mjeseca, posebno u noćima tijekom vikenda, policija i dalje provodi istrage, no osim utvrđene štete te okolnosti izbijanja požara, odgovorni za te paleži u pravilu ostaju nepoznati.

Iz splitske policije u ponedjeljak su naveli kako je sinoć oko 18 sati u Sinjskoj ulici izbio požar na plastičnom kontejneru koji je u cijelosti izgorio.

Manja oštećenja nastala su i na Renaultu parkiranom u neposrednoj blizini, a u policiji najavljuju obavljanje očevida s ciljem utvrđivanja uzroka požara.

Prošloga vikenda uz kontejnere je gorjelo i osam motocikala, i to na četiri lokacije, a svi su potpuno izgorjeli.

Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Split s dva vozila i devet vatrogasaca gasili su požar tri motocikla u Doverskoj na Merojaku koji su potpuno izgorjeli, a nešto kasnije na četiri lokacije i požare na pet kontejnera u Šimićevoj ulici.

Kompletno su izgorjela četiri plastična kontejnera i smeće u metalnom spremniku.

Za navedeni požar na motociklima u Doverskoj ulici policija je utvrdila sumnju da ga je uzrokovao otvoreni plamen ili žar, pa je pokrenula kriminalističku istragu.

Da je požar podmetnut, odnosno izazvan otvorenim plamenom ili žarom, policija je utvrdila i za onaj koji je na plastičnim kontejnerima izbio u noći na ponedjeljak, 7. studenoga, pri čemu su u potpunosti izgorjela dva kontejnera, a vatra je zahvatila te oštetila dva parkirana automobila.

Osim u Splitu, zbog požara na kontejneru tada su su morali intervenirati i solinski vatrogasci.

Inače, vatrogasci s požarima na splitskim ulicama, policija s pronalaskom počinitelja, a vlasnici vozila sa štetama u Splitu se ‘bore’ već niz godina, a još ne postoje pokazatelji koji bi te paleži dovodili u bilo kakvu vezu, prenosi N1.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.