1 min. čitanja

Nova luksuzna megajahta gradit će se u Rijeci: MKM Yachts naručio izgradnju trupa trećeg Scenic Eclipsea!

Nova luksuzna megajahta gradit će se u Rijeci: MKM Yachts naručio izgradnju trupa trećeg Scenic Eclipsea!
Foto/Video: Emerald Kaia

RIJEKA - Nakon dvije luksuzne megajahte, australska grupacija Scenic nastavlja suradnju s riječkim brodogradilištem za izgradnju trupa trećeg broda flote u Hrvatskoj.

Nakon uspješne isporuke luksuznog istraživačkog kruzera Scenic Eclipse II dovršene u travnju 2023. čak tri mjeseca prije roka, Scenic grupa i MKM Yachts nastavljaju dobru suradnju s riječkim brodogradilištem potpisivanjem ugovora za izgradnju trupa za treću luksuznu megajahtu iste klase.

0:00
/3:55

Video: Emerald Kaia

Novi brod flote vodeće svjetske kompanije za luksuzna kružna putovanja, Scenic grupe, koja se od 2007. bavi i brodogradnjom, bit će već treći građen u Hrvatskoj, gdje će izgradnja započeti konstrukcijom trupa novog broda, radnog naziva NB 102. Ugovor o izgradnji trupa između MKM Yachts d.o.o. kao kupca i 3. maja Rijeka 1905 d.o.o., kao brodograditelja, bit će potpisan danas u Rijeci, a detalji i novi dizajn plovila bit će predstavljeni javnosti u bliskoj budućnosti.

Ugovor će u popodnevnim satima u Rijeci potpisati Vjera Marić, predsjednica Uprave 3. maja 1905, Saša Čokljat, direktor MKM Yachtsa, te Glen Moroney, vlasnik Scenica, a potpisivanju će, među drugim gostima, prisustvovati i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Osim novog projekta NB 102, MKM Yachts aktivno sudjeluje u dizajnu i inženjeringu drugog projekta Scenic grupe, 120 metara duge luksuzne jahte Emerald Kaia predstavljene javnosti na Sea Trade sajmu u Miamiju. Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji MKM Yachtsa s hrvatskim inženjerskim tvrtkama, proizvođačima opreme i dobavljačima, važna uloga u projektu Emerald Kaia pripala je upravo Hrvatskom registru brodova, koji djeluje kao klasifikacijsko društvo za brod koji će ploviti pod zastavom Bahama, dokazujući snagu domaće stručnosti i inovativnosti.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.