2 min. čitanja

Nominirani kapetan Plave vrpce Vjesnika, Mario Rončević, održava predavanje na Sveučilištu u Dubrovniku

Nominirani kapetan Plave vrpce Vjesnika, Mario Rončević, održava predavanje na Sveučilištu u Dubrovniku
Foto: Sveučilište u Dubrovniku / Ilustracija

DUBROVNIK - Danas, 24. siječnja u 11 sati, kapetan Mario Rončević na Sveučilištu u Dubrovniku održava predavanje o iskustvu spašavanja migranata. Osim studenata, na događaj se pozivaju i ostali zainteresirani.

U okviru kolegija Sigurnost na moru, dubrovački kapetan Mario Rončević održat će na Sveučilištu u Dubrovniku predavanje o iskustvu spašavanja 36 kubanskih migranata u Meksičkom zaljevu.

Predavanje će se održati 24. siječnja 2023. (utorak) u Velikom amfiteatru s početkom u 11:00 sati. Sveučilište poziva sve studente da poslušaju predavanje, a dobrodošli su i svi drugi zainteresirani.

Podsjetimo, Dubrovčanin Mario Rončević, kapetan na brodu 'Rostrum' bio je jedan od glavnih aktera spašavanja života 36 osoba. Njihov brod prevrnuo se u srpnju u ranim jutarnjim satima dok je još bio mrkli mrak.

Dubrovčanin, kapetan Mario Rončević, s posadom spasio živote 36 Kubanaca
Da su dubrovački pomorci izrazito cijenjeni u svijetu nije novost. Ipak, s vremena na vrijeme, iz svijeta dođe priča koja pokazuje kako oni nisu samo vrijedni radnici, već su i veliki ljudi. Jedna takva priča dolazi iz dalekog Meksičkog zaljeva. Dubrovčanin Mario Rončević, kapetan na brodu Rostrum…

Sat i pol je posada na čelu s Rončevićem spašavala ljude koji su, kako je potvrdio i sam zamjenik zapovjednika Obalne straže, ostali na životu isključivo zbog hrabrih i odlučnih poteza članova broda 'Rostrum'.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Lučki kapetan opisao potragu za ocem i sinom: “Pronašli smo ih bose i šokirane na oštrim stijenama” | | Morski HR
Lučki kapetan Darko Glažar ispričao je danas o uspješnoj potrazi za ocem i sinom koji su nestali kod Krka. Pripadnici HGSS-a oko 15 sati na Krku su pronašli oca i dječaka, koje su brodom Lučke
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.