2 min. čitanja

Lučki kapetan opisao potragu za ocem i sinom: “Pronašli smo ih bose i šokirane na oštrim stijenama”

Lučki kapetan opisao potragu za ocem i sinom: “Pronašli smo ih bose i šokirane na oštrim stijenama”
Foto: N1 / Screenshot

Lučki kapetan Darko Glažar ispričao je danas o uspješnoj potrazi za ocem i sinom koji su nestali kod Krka. Pripadnici HGSS-a oko 15 sati na Krku su pronašli oca i dječaka, koje su brodom Lučke kapetanije prebacili u Novi Vinodolski.

– Kada smo našli neoštećenu dasku, to je bio dobar znak da ljudi nisu stradali jer nije uništena, pa smo po logici stvari otišli prema kopnu. Angažiran je HGSS, 17 osoba i četiri vozila. Otprilike 500 metara od mjesta gdje su trebali izaći na kopno su pronađeni. Najbliže mjesto je Vrbnik, rekao je za Glažar za HRT.

Pronađeni su oko 2 milje južno od Vrbnika, na jednom nenaseljenom mjestu, teško pristupačnom predjelu s oštrim stijenama.

Darko Glažar objasnio je da su otac i sin spušteni na obalu. HGSS im je dao obuću jer su bili bosi. Preuzelo ih je plovilo Lučke kapetanije Rijeka i prevezlo u Novi Vinodolski.

Foto: MUP

Ne izlazite na more za jakog vjetra

Ondje ih je čekala supruga, odnosno majka.

– U dobrom su psihofizičkom stanju i ne zahtijevaju medicinsku pomoć. Pretrpjeli su šok. Otac je ’90. godište, a dijete je rođeno 2013. godine – ispričao je Glažar HRT-u.

– Jučer oko 17 sati krenuli su iz područja Novog Vinodolskog tako da su u neprimjerenim uvjetima krenuli grlom u jagode, nošeni vjetrom, burom ploviti, odnosno veslati prema otoku Krku – rekao je Glažar za N1 televiziju.

– Tragalo se do debelo u noć, bila je i mjesečina pa su bili dobri uvjeti za traganje. Onda je pretraga prekinuta i nastavljena jutros – dodao je.

U potragu su se danas uključili i lučka kapetanija Senj, helikopter te HGSS, 17 HGSS-ovaca i vozila, jer je bilo potrebno tragati i na kopnu.

– Oko 15 sati pronađeni su otac i sin na području otoka Krka, to je oko 2 milje od mjesta Vrbnik. To je nenaseljeno, teško pristupačno područje s oštrim stijenama, ali imali su sreću da su se tu uspjeli skloniti – objasnio je lučki kapetan.

Nakon toga su prevezeni u Novi Vinodolski. Glažar kaže da se iz ove situacija može izvući pouka, a to je da svaki put treba provjeriti kakvo je vrijeme.

– Treba uvijek vidjeti vremensku prognozu – naglasio je.

Zahvalio se svima koji su sudjelovali u potrazi. Na građane je apelirao da ne izlaze na more tijekom jakog vjetra, posebno ne s malim djetetom te da prate meteorološku prognozu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

SRETAN KRAJ POTRAGE  Pronađeni otac i sin koji su nestali kod Krka
Velika potraga za ocem i maloljetnim sinom iz Njemačke – Krenuli po buri na dasci za veslanje
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.