2 min. čitanja

NOĆNO JEDRENJE Najavljena prva Regata punog mjeseca

NOĆNO JEDRENJE Najavljena prva Regata punog mjeseca
Foto: Facebook / JK Delfin

PULA – Inspirirani mistikom noćnog jedrenja i adrenalinom regatavanja organizatori pokreću novu  avanturističku međunarodnu regatu manifestaciju u Hrvatskoj sa željom izgradnje  međunarodne prepoznatljivosti, regate koja će iz godine u godinu biti sve masovnija i pompnija.

Noćne navigacijske regate plijene interes jedriličara entuzijasta te dodatnu pozornost  podržavatelja, medija i građana.

Planirani start je u 18h (u 18:15 zalazi sunce) kako bi pulsku luku jedrilice napustile sa zalaskom sunca i pod punim mjesecom se natjecale 80-ak Nm do grada Cresa.

Organizatori regate su Jedriličarski klub Delfin, neprofitna udruga uz podržavatelje lučka uprava Pula, ACI  Pula i Grad Pula.

REGATA – PRAVILA – RAZVRSTAVANJE:

Pravila – World sailing – RRS 2021 2024 i posebni propisi sigurnosti HJSa za regate  kategorije 4.

Ruta: Start je u pulskoj luci u petak, 18.03.2022. u 18h. Kamenjak se ostavlja lijevo,  Susak se ostavlja lijevo i cilj je u luci Cres. Pravila jedrenja će svaki skiper dobiti  prilikom preuzimanja trackera i broja. Rutu nakon obilaska Suska skiper bira sam.

Jedriličarski klub Delfin

Verudella 1

52100 Pula

Razvrstavanje jedrilica: Jedrilice će biti razvrstane u grupe prema duljini preko  svega (LOA). Organizator može izvršiti pripajanje pojedinih grupa u slučaju  nedovoljnog broja prijavljenih jedrilica što ne može biti razlog za protest. Startna lista  sa podjelom u grupe biti će objavljena prije starta regate.

Rezultati regate će se utvrditi na temelju stvarnog jedrenog vremena (OPEN).

ORC, IRC, Kvarner Yardstick i OPEN regatne, obiteljske i vintage Minimalno tri  jedrilice u kategoriji da bi se notirale po odabranim premjerima.

Prilikom prijave natjecatelji sami odabiru grupu kojoj pripadaju.

Regata će se dodatno bodovati i za Argonaut kup i Kup HP.

Regatni odbor u Puli: JK Delfin i JK Vega, a u gradu Cres: JK Delfin i JK Reful.

Prijave so online i objavljene na web stranicama organizatora kao i detaljne  informacije: https://www.jkdelfin.hr/pula-susak-cres/

DODATNI KULTURNO UMJETNIČKI ZNAČAJ REGATE – PULA POD JEDRIMA:

Uz 1. regatu starta i kulturno – umjetnički IZAZOV u 2022g. koji pokreće JK Delfin  pod nazivom Pula pod jedrima koji traje cijelu godinu.

Pozivamo škole, udruge, fotografe, umjetnike i sve građane da kreiraju svoju  umjetnost – Pula pod jedrima by JK Delfin. Kreacije će se javno online objavljivati i  javno online će biti glasanje.

Izazov će uključivati sve regate (ukupno 9 koje se održavaju u pulskom arhipelagu,  od 11) u organizaciji JK Delfin, a objava najuspješnijih radova nagraditi će se na  Jedriličarskoj noći 23.12.2022.

PROGRAM FULL MOON REGATTE

četvrtak – 17.03.2022.

– dolazak jedrilica u poslijepodnevnim i večernjim satima

– vezovi i piće dobrodošlice u pulskoj luci

– kulturno edukativno glazbeni dio večeri

petak – 18.03.2022.

– registracija jedriličara, podjela brojeva, trackera i welcome paketa16-17h – 16-17h pozdravni govor uzvanika i organizatora – mediji – PRESS – kulturno umjetnički performans

– 18h start u pulskoj luci – jedri se oko Suska u grad Cres (cca. 80nm)

subota – 19.03.2022.

– dolazak u grad Cres u jutarnjim satima, ograničeno vrijeme dolaska u cilj – 18h – 19h – večera u restoranu i ceremonija proglašenja

nedjelja – 20.03.2022.

– povratak u matične luke i u dogovoru trening regata Cres – Pula Za sada nije planiran povratak u pulsku luku.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.