2 min. čitanja

Njemačka televizijska kulinarska zvijezda Johann Lafer boravio u Istri

Njemačka televizijska kulinarska zvijezda Johann Lafer boravio u Istri
Johann Lafer s glavnom urednicom Feinschmeckera i autoricom Patricijom Bröhm, maslinarom Sandijem Chiavalonom i Wolfgangom Neuhuberom u posjetu uljari Chiavalon - Foto: Wolfgang Neuhuber

Istra se i dalje pozicionira kao jedna od najuzbudljivijih gastronomskih destinacija Europe. Naime, nedavno je na poluotoku boravio jedan od najprominentnijih televizijskih kuhara cjelokupnog njemačkog govornog područja Johann Lafer. Tijekom njegovog boravka odrađena je opsežna redakcijska foto produkcija koja će u rujnu biti predstavljena na čak 13 stranica uglednog magazina Lafer.

Još krajem srpnja u Singapuru je kreirao nove jelovnike za Singapore Airlines kao jednu od najboljih svjetskih aviokompanija, o čemu je njemačka televizijska kuća ARD izvještavala milijunsku publiku tijekom posebne jednosatne emisije u udarnom večernjem programu. Već u kolovozu je Johann Lafer posjetio Istru kako bi je pomno istražio.

Zvjezdani kuhar koji je, između ostalog, višestruko ovjenčan i Michelinovom zvijezdom, ubraja se među najuglednije i najplaćenije kuhare u Njemačkoj i Austriji. Posjet Istri bez ikakvih honorara dogovorili su dr. Wolfgang Neuhuber iz ART Redaktionsteama, agencije za odnose s javnošću, dugogodišnjeg istarskog partnera, te TZ Istarske županije.  

- Lafer je jednostavno strastveni kuhar kojeg oduševljavaju kulinarstvo, vino i vrhunski proizvodi. Zajedno s direktorom TZ Istarske županije, Denisom Ivoševićem, pokušali smo predstaviti sva lica gastronomske destinacije Istre! - izjavio je Neuhuber.

Foto: Screenshot

Tijekom trodnevne istraživačke ture Lafer se upoznao s raznim istarskim specijalitetima, od peke do fine dininga, od narančastih do klasičnih vina, kao i tipičnim istarskim delicijama. U unutrašnjosti poluotoka su se kod Line Veznaver ručno pravili fuži, dok su se u Limskom kanalu, na poziv Emila Sošića, kušale kamenice, a kod tartufara  Pietro&Pietro išlo se u potragu za tartufima. Naravno, nije nedostajalo ni kušanja pršuta i ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Uz Lafera bila je prisutna i Patricia Bröhm, dugogodišnja glavna urednica uglednoga vodiča Gault Millau Njemačka, zatim vrhunski fotograf iz Hamburga David Maupilé te dr. Wolfgang Neuhuber kao voditelj. Johann Lafer bio je oduševljen otkrivenim te je već rezervirao svoj sljedeći privatni godišnji odmor u Hrvatskoj kako bi „upoznao još više od ove fascinantne zemlje!“

Ono što je najvažnije i predstavlja ogroman uspjeh za istarski turizam je opširna naslovna priča o gastronomskoj destinaciji Istri koja izlazi u jesenskom izdanju uglednog magazina Lafer. Magazin pripada elitnom izdavaču Jahreszeiten-Verlag (Feinschmecker, Merian), a procjenjuje se da oglasna vrijednost ove, za Istru besplatne reportaže, iznosi oko 230.000 eura, no neprocjenjivu će vrijednost donijeti imidžu Istre i njenim destinacijama.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.