2 min. čitanja

Nizozemac se polomio na Žirju - Penjali se po škrapama u japankama!

Nizozemac se polomio na Žirju - Penjali se po škrapama u japankama!
Foto: Saša Jurat

ŽIRJE - Jučer oko 18:00 državljanin Nizozemske se sa svojim sinom usidrio kod rta Žirje ( lokalno Punta Žirje). Prebacili su se na kopno i penjali se na vrh Ostrica, pritom je otac pao i teško se ozlijedio. Spašavali su ga djelatnici Lučke kapetanije Šibenik i lokalni vatrogasci.

Čitatelj koji je svjedočio ovom događaju, uputio nas je na Lučku kapetaniju, a zapovjednik m/b Šibenik Saša Jurat nam je ispričao i što se dogodilo:

- Naravno, penjali su se u šlapama odnosno japankama. Otac se poskliznuo, te se teško ozlijedio odnosno, desna noga je imala frakturu i ozljede na više mjesta.

Foto: Saša Jurat

Sin mu je pozvao pomoć a na mjesto događaja je došao DVD Žirje sa medicinskom sestrom  koja je zaposlena na Žirju. Nakon što je  medicinska sestra napravila imobilizaciju desne noge, vatrogasci su prenijeli ozlijeđenu osobu do obale a zatim gumenjakom sa kojim su došli na mjesto događaja,istu prebacili na brod Šibenik od Lučke Kapetanije gdje je bio i liječnicki tim hitne pomoći Šibenik.

Foto: Saša Jurat

Radi se o nepristupačnom terenu pa se mora dodati da su ekipa DVD-a i medicinska sestra zaista napravila podvig - pojašnjava.

Foto: Saša Jurat

Ovo je još jedna opomena svima koji planiraju šetati nepristupačnim terenom u neprimjerenoj obući i odjeći da to ne čine!

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.