>
  2 min. čitanja

Nikad jači big game fishing na sjevernom Jadranu

Nikad jači big game fishing na sjevernom Jadranu
Foto: Press

OMIŠALJ - U ozračju kakvo dolikuje velikoj sportskoj manifestaciji, sinoć je na omišaljskoj rivi svečano otvoren 18. BIG OM!Čak 36 posada s preko 150 natjecatelja prijavilo se na ovogodišnji omišaljski međunarodni kup u lovu na veliku ribu. Svima njima je cilj uloviti što više tune i osvojiti prvo mjesto koje donosi direktan plasman na svjetski kup u Kostariki. No to neće biti nimalo lako jer ovogodišnje ekipe imaju zavidno iskustvo u ribolovnim avanturama.

- Nikada do sada nismo imali više interesa i sudionika! Nikada nije bila jača konkurencija! Očekujemo tri napeta ribolovna dana. To je najljepši poklon za 18. izdanje BIG OM-a i priznanje da je naše natjecanje doseglo svoju zrelost, a Omišalj pretvorilo u prepoznatljivu destinaciju u lovu na veliku ribu. Tome su svakako doprinjeli i izvrsni plasmani u Kostariki naših pobjednika koji su znanje i ribolovne vještine prezentirali u najboljem svijetlu. Tijekom svih ovih godina ulagali smo i inzistirali na kvalitetnoj organizaciji sportskog natjecanja. To nam se sada vraća na najbolji mogući način. Uz naše domaće posade iz regije pristigao je velik broj posada iz Slovenije, BiH, Srbije i Italije, a po prvi put pristigle su posade iz Dalmacije", rekao je Tomo Sparožić ističući kako su veliki doprinos ovogodišnjem natjecanju posebno dali članovi omišaljskog ribolovnog društva Zubatac te Općina Omišalj i TZ Omišalj.

Svečano otvorenje privuklo je i velik broj gostiju koji su imali priliku uživati u gastronomskim tuna delicijama u izvedbi konobe Mulić i zaplesati uz taktove grupe Kantriders.U Omišlju nas naredna tri dana očekuje obilje natjecateljskog duha, vrhunskih gastronomskih zalogaja i zabave uz grupu Fortunal i Kantriders.
Već jutros nakon što su se impozantni i skupocjeni brodovi uputili na pučinu kvarnerskog zaljeva, prema programu započelo je natjecanje u udičarenju mladih ribolovaca.

Pod vodstvom Mare Magdić i ŠRD-a Zubatac njih 30-ak s omišaljske rive natječe se u ribolovu udicom i vježba za velike pothvate. Pobjednike malog ribolova, kao i one iskusne morske vukove očekuju bogate nagrade koje će se podijeliti u subotu navečer u sklopu zatvaranja manifestacije.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.