2 min. čitanja

Nije samo kod nas - i svjetski poznate plaže bez tuševa i toaleta

Nije samo kod nas - i svjetski poznate plaže bez tuševa i toaleta
Foto: Unsplash / Ilustracija

HONOLULU - Na jednoj od najpoznatijih plaža na Havajima već mjesecima ne funkcioniraju tuševi niti se mogu koristiti toaleti, a nema niti odgovora od strane nadležnih kada će profunkcionirati.

Iako često mislimo kako je kod nas najgore, primjeri iz svijeta dokazuju da niti drugdje 'trava nije uvijek zelena'.

Tako na jednoj od najpoznatijih plaža na Havajima već mjesecima ne funkcioniraju tuševi niti se mogu koristiti toaleti. A nema niti odgovora od strane nadležnih kada će biti u funkciji.

Radi se o plaži Hapuna na Big Islandu, havajskoj plaži poznatoj po bijelom pijesku koja je 2021. od strane Dr. Beacha rangirana kao jedna od najboljih plaža u zemlji. No, posljednjih nekoliko mjeseci tuševi su zatvoreni, a toaleti zaključani.

Voda je u državnom parku Hapuna Beach zatvorena prije gotovo četiri mjeseca i posjetitelji žele znati zašto je potrebno toliko dugo da se riješi problem na mjestu koje dnevno privlači stotine ljudi.

Niel Thomas redoviti je gost koji smatra da bi popravak ovih nedostataka trebao biti prioritet. Primjećuje probleme s vodovodnim sustavom unatrag više godina, piše Hawaii News Now.

- Svi plaćamo poreze za održavanje javnih parkova, a ovo je jedan od najčešće korištenih i dobro poznatih parkova u svijetu - požalio se Thomas.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Uređuje se jedna od najljepših trogirskih plaža
Trogirska plaža Saldun, smještena u malom zaljevu na sjeveroistočnoj strani Čiova, kultno je mjesto na kojemu se u ljetnim mjesecima okuplja stotine turista i domaćih koji uživaju u plavetnilu čistog mora te hladovini zelenih borova. Ona je podsjetnik odakle je početkom sedamdesetih godina…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.