1 min. čitanja

Nije bilo zainteresiranih kupaca pa brodovi prodani za kunu 3. maju i Uljanik Brodogradnji 1856

Nije bilo zainteresiranih kupaca pa brodovi prodani za kunu 3. maju i Uljanik Brodogradnji 1856
Foto: Uljanik

Prije tri dana završene su dražbe za posljednje dvije nezavršene novogradnje iz stečajne mase propalog Uljanika. No kako ni iz petog pokušaja nije bilo zainteresiranih kupaca, brodovi su za jednu kunu prodani riječkom i pulskom škveru.

Trgovački sud u Pazinu jučer i formalno stavio “amen” na zaključne dražbe. Riječko brodogradilište 3. maj kupilo je tako za kunu samoiskrcavajući brod za prijevoz rasutog tereta, dok je Uljanik Brodogradnja 1856 za istu cijenu postao vlasnikom nezavršenog broda za prijevoz žive stoke, piše Novi list.

Foto: 3.Maj

Uz pomoć kratkoročnog kredita iza kojeg je sa 100-postotnim jamstvima stala Vlada, riječko i novo pulsko brodogradilište osigurali su potreban novac da mogu uplatiti jamčevinu, a time i »ulaznicu« da mogu licitirati na Fininoj dražbi i dati ponude za brodove koji su im na navozima.

Nakon što rješenje Trgovačkog suda postane pravomoćno, novac od jamčevina, odnosno sredstva kredita vraćaju se u cijelosti i to na način da će ih Fina direktno isplatiti na račun HBOR-a, kako je to i definirano odlukom Vlade o izdavanju državnih jamstava riječkom i pulskom brodogradilištu iz srpnja ove godine.

U pitanju je iznos od 12,8 milijuna kuna, koliko je bila utvrđena jamčevina za dražbovanje novogradnje 526, dok je u slučaju novogradnje 527 na riječkom navozu u pitanju 7,4 milijuna kuna.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.