3 min. čitanja

NAUTIKA Nakon dvije godine, na velika vrata se vraća Nautički sajam u Zagrebu!

NAUTIKA Nakon dvije godine, na velika vrata se vraća Nautički sajam u Zagrebu!
Foto: PR

ZAGREB - Napokon, nakon dvije godine pauze, Nautika se ponovo vraća u svom punom sjaju na pozornicu događanja donoseći sa sobom svu ljepotu i inovativnost nautičke ponude.

Od 22. do 26. veljače, već tradicionalno, Zagrebački velesajam započinje svoju poslovnu godinu s najposjećenijim i najposlovnijim nautičkim sajmom u cijeloj Hrvatskoj.

Pripreme za sajam su u tijeku, a naši paviljoni su spremni za dolazak „plovećih ljepotica“. Ovogodišnja Nautika održava se u osam paviljona (7, 7A, 8A, 9, 11A, 11d, TP, 10A).

Ne propustite biti dijelom važnog poslovnog događaja, mjesta na kojem se već 30 godina susreću nautičari i svih zaljubljenici u more i morske aktivnosti, mjesta gdje se susreću svi relevantni dionici iz nautičke branše radi međusobne suradnje i umrežavanja te susreta s krajnjim kupcima.

Pokrovitelji sajma su Grad Zagreb i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske.

Kroz 5 dana sajma, 25 tisuća posjetitelja

Respektabilna brojka od 25 tisuća posjetitelja koji prođu tijekom pet dana velesajamskim paviljonima siguran je pokazatelj koliko su sajmovi važan i utjecajan marketinški alat. Sajmovi predstavljaju gospodarsku snagu jednog grada, ali i države. Zagrebački sajam nautike, jedini je kontinentalni sajam nautičke branše u Hrvatskoj, s kontinuiranim i stabilnim rastom u segmentu izložbenog prostora i broja posjetitelja.

Sajam Nautike prati svjetske trendove, a po raznovrsnosti nautičke ponude u rangu je nautičkih sajmova s najpotpunijom ponudom. Kao takav zanimljiv je i poslovnim ljudima i širokoj publici jer na jednom mjestu nudi sve; od b2b susreta nautičke struke do zanimljivosti za široku publiku. Glavne nagrade za posjetitelje su PEARLSEA 56 - tri dana najma sa skiperom i MIRAKUL 30 Hardtop - vikend krstarenje na motornoj jahti, razlog više za posjet Zagrebačkom velesajmu.

Očekuju vas vrhunska ponuda jahti, glisera, čamaca, kajaka, gumenjaka, brodskih i vanbrodskih motora, opreme za ronjenje, jedrenje i druge sportove na vodi, promocija novih brodova i nautičke opreme na hrvatskom tržištu, atraktivna izložba nautičke fotografije, prekrasni primjerci hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu.

Bit će prisutni gotovo svi značajni domaći brodograditelji

Prisutni će biti gotovo svi značajni domaći brodograditelji koji su prepoznali sajam kao mjesto gdje hrvatska poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo, uprizoreno u elegantne brodice oduševljava posjetitelje i buduće nautičare. Svoje usluge ponudit će mnogobrojne hrvatske marine, čarter tvrtke, brodogradilišta te agencije, klubovi, institucije i udruženja vezana za nautiku i nautički turizam.

Od stručno pratećeg programa koji se svakodnevno nadopunjuje izdvajamo Susret mladih u nautičkoj industriji Young Business Professionals u organizaciji Misli More. Misli More je interdisciplinarna platforma koja za cilj ima edukaciju mlađih generacija o nautičkoj industriji i mogućnostima održivog razvoja u nautičkoj industriji te edukaciju postojećih tvrtki u nautičkoj industriji koje ne koriste načela kružne ekonomije kroz usluge personaliziranih edukacija.

Pažnju posjetitelja svakako će privući elegantni primjerci hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu; neretvanske lađe i trupa u organizaciji Udruge neretvanske baštine Opuzen. Oni će među ostalima organizirati Izložbu na temu “Lađa i trupa u neretvanskom kraju”, prezentaciju filmova „Sinovi i kćeri neretvanskih gusara“ i „Neretvanski maratonci“, okrugli stol na temu integracije lađa u kontinentalnim krajevima te prezentaciju Uloga lađe u životu neretvanskog kraja  s osvrtom na foto safari.

Cijena ulaznice iznosi 5 eura, dok je cijena ulaznice za učenike, studente i umirovljenike 3 eura. Radno vrijeme je od 10,00 do 19,00 sati osim u nedjelju kada je sajam otvoren do 18,00 sati.

„PLOVITI, OTKRIVATI, ŽIVJETI“ dugogodišnja je nit vodilja sajma Nautike, stoga vas pozivamo da na obostrano zadovoljstvo zajedno zaplovimo kroz Nautiku 2023.

Više informacijama možete pronaći na webu i društvenim mrežama Zagrebačkog velesajma.

Radujemo se susretu s vama!

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.