2 min. čitanja

Nautičari bilježe rekordne rezultate posezone - Osobito posjećen čarobni akvatorij Kornata

Nautičari bilježe rekordne rezultate posezone - Osobito posjećen čarobni akvatorij Kornata
Foto: Boris Kačan

Turistički djelatnici ne samo da mogu biti i više nego zadovoljni proteklom sezonom, nego je i posezona vrlo, vrlo dobra. Osobito za nautičare koji bilježe bolje rezultate nego prije pandemije. Inozemni gosti posebno vole čarobni akvatorij Kornata.

- Dolazim 40 godina u Hrvatsku, posljednjih 15 u ovu marinu, i to dvaput godišnje, u proljeće i ovako, u ranu jesen. Jer meni je ovdje, uz prekrasne ljude i izvrsnu hranu, savršeno - naglašava Manfred Fritz iz Austrije.

Otvaraju nam sezonu i kao posljednji je zatvaraju. Pa i u ovim listopadnim danima pune marine gosti različitih putovnica.

- Uglavnom su gosti iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Poljske, Češke i Mađarske -  rekao je Darko Vidić, direktor marine Jezera.  

- Ovdje mi je lijepo, nema hotela, nema velikih zgrada, pravo ribarsko mjesto. Za mene je ovo prava turistička Hrvatska - naglašava Helmut Viernige iz Njemačke.

Misle tako mnogi koji za mjesto odmora biraju naše marine. Ali i sportske okršaje na moru - regate dodatno pune njihove kapacitete.

- Evo prošla sezona i ova iznad svih očekivanja, popunjenost oko 25 tjedana, gostiju još ima do polovice 11. mjeseca, naglašava Nikša Pirjak, voditelj čarterske baze u marini.  

Kornati su nezaobilazno odredište pa u tom nacionalnom parku žele uvesti reda

Umjesto slobodnog sidrenja, u za to namijenjenim uvalama predviđena su 224 sidrišna mjesta. Dosad ih je postavljeno malo manje od pola.

- Do kraja godine, odnosno do početka iduće nautičke sezone nadamo se da ćemo ostatak popuniti te da će se s ta 224 sidrišta biti nemoguće dodatno sidriti u uvalama, jednostavno neće biti mjesta - objašnjava Šime Ježina, ravnatelj NP-a Kornati.  

Iz godine u godinu sve je više nautičara na Jadranu. Pa je nautički sektor usredotočen na dva važna cilja. Daljnje ulaganje u prijeko potrebnu infrastrukturu i očuvanje svih prirodnih ljepota naše obale i otoka, piše HRT.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

PLAVO I ZELENO Kako do održivog nautičkog turizma?
U Rovinju je održana konferencija na kojoj su čelni ljudi istarskog turizma govorili o ulozi nautike u promociji i pozicioniranju destinacije na turističkom tržištu te važnosti održivog razvoja turizma. Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga, s iznimnim je ponosom naglasio da je Rovinj ove go…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.