2 min. čitanja

Nastavlja se prodaja Uljanika - u potpunoj tajnosti

Nastavlja se prodaja Uljanika - u potpunoj tajnosti
Foto: Uljanik

RIJEKA - Aktualna prodaja većinskog udjela u Uljaniku 1856, koji je dio stečajne mase propalog Uljanik brodogradilišta u stečaju, odvija se u potpunoj tajnosti za javnost.

U tijeku je novo produljenje roka u procesu prodaje pulskog brodogradilišta Uljanik 1856, ovoga puta za dostavu obvezujućih ponuda.

Nakon toliko prolongata, po traženjima zainteresiranih ulagača bit će zanimljivo vidjeti hoće li do 11. travnja do 15 sati u pulski Arsenal pristići ijedna obvezujuća ponuda koja bi udovoljavala uvjetima natječaja i zadanoj početnoj cijeni od 27,65 milijuna eura koliko se u ovom, prvom pokušaju prodaje, traži za 54,77 posto udjela u novom Uljaniku.

Aktualna prodaja većinskog udjela u Uljaniku 1856, koji je dio stečajne mase propalog Uljanik brodogradilišta u stečaju, odvija se u potpunoj tajnosti za javnost. Pulska i šira javnost uskraćeni su za pravovaljane informacije o tome tko su zainteresirani ulagači, stečajni upravitelj Loris Rak taji čak i točan broj pristiglih prijava, uz obrazloženje da će sve biti predočeno u njegovom izvješću koje će dostaviti Trgovačkom sudu u Pazinu i Skupštini vjerovnika.

Kojim uvjetima će morati udovoljavati potencijalni kupac brodogradilišta i budući koncesionar vrijednog i velikog prostora u samom srcu Pule, javnost može saznati jedino ako pomno istražuje e-Oglasnu ploču pazinskog suda, a onda si dati posebnog truda da iščita famozni dokument 'Program i dinamika prodaje udjela u društvu Uljanik brodogradnja 1856', koji je izradila privatna tvrtka Tyet savjetovanje iz Zagreba.

Ono što se jedino zna, jest da je za postupak dubinskog snimanja Uljanika 1856 stiglo više prijava. Osim češkog investitora Jaroslava Strnada i njegove tvrtke CE Industries, koji je početkom zime htio kupiti pulski škver neposrednom pogodbom, pa ga je Skupština vjerovnika Uljanik brodogradilišta u stečaju odbila, u kuloarima se šuška da su u igri, navodno, i Turci.

Umjesto do 2. ožujka, postupak due diligencea Uljanika 1856 produljen je za dva tjedna, a rok za dostavu obvezujućih ponuda istjecao je s jučerašnjim danom u 15 sati. Odbor vjerovnika Uljanik brodogradilišta u stečaju, međutim, u utorak je donio odluku prema kojoj se rok za dostavu obvezujućih ponuda produljuje do 11. travnja.

Osim više-manje uobičajenih, minimalnih uvjeta koje mora zadovoljavati - da nije u predstečajnom ili stečajnom postupku, da nema nepodmirenih poreznih i drugih javnih davanja - u obvezujućoj ponudi zainteresirani kupac mora dokazati svoju solventnost, ali i poduprijeti je neopozivom bankarskom garancijom na iznos od najmanje 1.382.308 eura, s obzirom na to da je visina ponudbenog jamstva u uvjetima natječaja definirana na iznos 5 posto vrijednosti ponude, prenosi Novi List.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.