1 min. čitanja

Napreduje najveći trening centar za vatrogasce u ovom dijelu Europe

Napreduje najveći trening centar za vatrogasce u ovom dijelu Europe
Foto: Splitsko-dalmatinska županija

SPLIT - Radovi na Nastavnom regionalnom središtu za osposobljavanje operativnih snaga sustava vatrogastva u Vučevici dobro napreduju. U objektu će se osposobljavati vatrogasci iz Hrvatske, ali i iz cijele Europe.

Iz središta u Vučevici koordinirat će se, ali i educirati i osposobljavati osoblje u području zaštite od prirodnih i drugih nesreća, a centar će imati i simulacijske objekte kao i mogućnost organiziranja vježbi, seminara za naprednu obuku te pokaznih vježbi spašavanja civila.

Prizemlje se sastoji od 13 garaža za vatrogasna vozila, svlačionice i sanitarnih čvorova. Na katu će biti 15 četverokrevetnih smještajnih jedinica, odnosno sobe za odmor i učionice, dok je uz istočni dio zgrade smješten vatrogasni toranj povezan s tunelom u podrum zgrade.

Gradilište su u petak obišli župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader.

Ovaj objekt, koji je ujedno i najveći trening centar za vatrogasce u ovom dijelu Europe, gradi se u sklopu projekta FIRESPILL, koji se provodi u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG Italija - Hrvatska i okuplja 14 partnera iz dvije susjedne zemlje uključujući i Javnu ustanovu RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković ističe kako će se u ovom objektu osposobljavati vatrogasci iz Hrvatske, ali i iz cijele Europe.

- Već danas imamo najave i njemačkih vatrogasaca koji će tijekom ove godine dolaziti na obuku ovdje u Hrvatsku - rekao je Tucaković.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.