1 min. čitanja

Napokon zaustavljeni radovi na devastaciji pomorskog dobra u Makarskoj

Napokon zaustavljeni radovi na devastaciji pomorskog dobra u Makarskoj
Foto: Čitatelj

MAKARSKA – Iz tvrtke Romana d.o.o. stiglo je priopćenje u kojemu najavljuju trenutno zaustavljanje radova.

Iako je odluku o zaustavljanju radova zatražila Županija kao izdavatelj koncesije na pomorskom dobru još u utorak, a o tome obavijestila javnost u srijedu, investitor tvrdi da nije dobio Odluku koja je itekako bila javno objavljena.

– S obzirom da smo dobili dopis od Splitsko-dalmatinske županije Upravnog odjela za turizam i pomorstvo, a o kojem ste vi bili informirani prije nas, shodno tome Vas obavještavamo da će društvo Romana d.o.o. kao investitor poštovati zahtjev Županije i obustaviti radove po pravomoćnoj građevinskoj dozvoli dok se cjelokupni postupak ne finalizira sastankom pravnih predstavnika obje strane – priopćili su iz tvrtke Romana d.o.o.

Za dio pomorskog dobra zapadno od hotela investitor ima koncesiju, no iz Splitsko-dalmatinske županije kažu da nemaju građevinsku dozvolu za nasipavanje.

Natrpavanje zemljom izazvalo je žestoke reakcije Makarana koji su u srijedu blokirali pristup kamionima s materijalom, a morala je intervenirati i policija. Investitor se na sve oglušio i nastavio more zatrpavati noću, no nešto iza 11 sati u četvrtak javnost napokon informiraju da su zaustavili radove.

Podsjetimo, koncesionar mora ukloniti građevinske strojeve, ogradnu žicu te učiniti sve što je u mogućnosti kako bi se pomorsko dobro vratilo u prvobitno stanje. Kao dokaz o tome, zatraženo je da dostavi nalog o uklanjanju građevinskih strojeva i ogradne žice sa pomorskog dobra i prateću fotodokumentaciju.

Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije podcrtava, da ukoliko se koncesionar ogluši na gore navedeno, pokrenut će postupak oduzimanja koncesija na pomorskom dobru sukladno zakonskim i podzakonskim aktima.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

MAKARANI NA NOGAMA Unatoč prosvjedu i strogoj zabrani inspekcije, more se sad nasipa noću!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.