2 min. čitanja

NAPOKON ZAPLOVILA “ANASTAZIJA” Katamaranom od Lastova do Dubrovnika

NAPOKON ZAPLOVILA “ANASTAZIJA” Katamaranom od Lastova do Dubrovnika
Foto: DNŽ

DUBROVNIK – U grušku luku jutros je uplovio brod ”Anastazija” na prvoj plovidbi državne brzobrodske linije 9808 Lastovo – Korčula – Dubrovnik i obratno. Dubrovačko-neretvanska županija je potaknula uvođenje prve izravne linije koja svakodnevno povezuje Lastovo s Dubrovnikom.

Vlada Republike Hrvatske prepoznala je značaj i dala potporu u realizaciji ovog projekta, a sredstva za brzobrodsku liniju Lastovo – Korčula – Dubrovnik, kao i za ostale 53 državne linije, osigurana su u državnom proračunu.

Foto: DNŽ

Na prvoj plovidbi linije koju će održavati brodar TP line d.o.o. bili su župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom kao i ravnateljica Agencije za obalni linijski pomorski promet Paula Vidović.

– Danas je prvi put zaplovio katamaran na cjelogodišnjoj liniji Lastovo – Korčula – Dubrovnik što je povijesni uspjeh i veliki dobitak za Lastovce, Korčulane, ali i za cijelu našu županiju. Lastovo je naš naudaljeniji pučinski otok i do sada je sa Splitom i Dubrovnikom bio povezan preko Vela Luke, a od danas su Lastovci za 3 i pol sata plovidbe u Dubrovniku. Zahvalni smo Vladi RH koja je podržala našu inicijativu i u proračun uvrstila 12 milijuna kuna potpore ovoj liniji. Mještani su vrlo zadovoljni jer uz postojeće linije imaju i brzobrodsku vezu s Dubrovnikom s kojim su i kroz povijest bili usko povezani – istaknuo je župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

– Očekuje nas skori početak rekonstrukcije luke Ubli za koju je Dubrovačko-neretvanska županija već osigurala sredstva. Lučka uprava je u postupku pripreme dokumentacije za javnu nabavu za obnovu i proširenje rive vrijedne 60 mlijuna kuna, što je preduvjet za još bolje organiziranu povezanost u skladu s potrebama građana Lastova – kazao je Dobroslavić.

Foto: DNŽ

Inače, ova će linija svakoga dana ploviti iz luke Ubli ujutro, pristaje u Korčuli, a u popodnevnim satima se vraća na Lastovo. Kapacitet broda je 300 putnika.

– istaknuo je župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.