2 min. čitanja

Zadar ponovno spojen s Anconom

Zadar ponovno spojen s Anconom
Foto: Jadrolinija

ZADAR/ANCONA – Trajekt “Marko Polo” zaplovio je na liniji Zadar – Ancona, objavila je Jadrolinija.

U periodu do 15. srpnja, trajekt će na liniji Zadar – Ancona ploviti jednom tjedno, a od 18. srpnja dvaput tjedno. Linija će se održavati do 9. rujna ove godine, javlja nacionalni brodar.

Podsjetimo, Agencija za obalni i linijski promet u travnju je Jadrolinji izdala suglasnost za održavanje međunarodne linije između Zadar i Ancone u 2022.

Plovidbeni red između najbližeg dijela hrvatske i talijanske obale preko Jadranskog mora održavat će se s tri različite dinamike prometovanja trajekta “Marko Polo” koji će, tijekom tih 80 dana, istovremeno biti angažiran i na liniji između Splita i Ancone.

Naime, u razdoblju od 23. lipnja do 17. srpnja te od 1. do 9. rujna trajekt će prometovati jednom tjedno. Trajekt će u četvrtak u 22 sati kretati iz Ancone, a u Zadar će doći u petak u 7 sati. Istog dana u 10 sati trajekt se Zadra vraća za Anconu (17 sati).

Foto: Vrški Glasnik

U razdoblju od 18. srpnja do 18. kolovoza, kad se očekuje najveći promet u sezoni, trajekt će prometovati dvaput tjedno. Iz Zadra za Anconu polazit će ponedjeljkom u 22 sata (dolazak u Anconu u utorak u 7 sati) i petkom u 10 sati (dolazak u Anconu u 17 sati). Polasci iz Ancone za Zadar predviđeni su ponedjeljkom u 10 sati (u Zadru stiže do 18 sati), te četvrtkom u 22 sata (u Zadar dolazi u 7 sati).

Treća verzija plovidbenog reda odnosi se na razdoblje od 19. do 26. kolovoza kada su također predviđene dvije linije tjedno. Iz Zadra se polazi ponedjeljkom i petkom u 22 sata (u Anconu dolazi u utorak odnosno subotu u 7 sati), dok će trajekt iz Ancone polaziti za Zadar ponedjeljkom i petkom u 18 sati (dolazak u Zadar ponedjeljak i petak u 10 sati).

Ovaj 49 godina star brod dug je 128 metara, a ima 153 kabine odnosno ukupno 551 krevet. Brod može primiti 1082 putnika. U sezoni su to većinom stranci.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.