2 min. čitanja

Nakon 47 godina državno prvenstvo za šljuke ponovno u Kostreni

Nakon 47 godina državno prvenstvo za šljuke ponovno u Kostreni
Foto: JK Galeb

KOSTRENA – Prošlo je dugih 47 godina od posljednjeg državnom prvenstvu za šljuke održanog u Kostreni, klase u kojoj je Galeb ispisao neke od najslavnijih stranica svoje povijesti. Od 1. do 3. listopada 2021. Kostrena je bila domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske za klasu Šljuka kao i tradicionalne Kostrenske regate za klase Optimist te ILCA 4 i ILCA 6 (nekadašnji Laser 4.7. i Laser Radial).

Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske nastupilo je šest posada. U petak prvog dana jedrenje po buri od 10 do 15 čvorova odjedrena su dva plova. U subotu na žalost vjetra nije bilo pa nije održan niti jedna plov dok su u nedjelju po jugu od 5 do 10 čvorova odjedrena tri od pet predviđenih plovova. Najuspješnija je bila Galebova posada u sastavu Bojan i Vlado Grego, drugu poziciju zauzela je mještovita splitska posada Luka Jerčić i Josipa Prosinečki dok su na trećoj poziciji bili Galebaši Damir Vranić i Ivan Perović.

Foto: JK Galeb

Pedesetak sudionika Kostrenske regate imalo je nešto manje sreće s vjetrom pa je posljednjeg dana jedrenja uspješno održan samo jedan plov od planiranih šest, što na žalost nije bilo dovoljno da bi se regata bodovala za županijsko prvenstvo.

Rezultati Kostrenske regate 2021.:

ILCA 4

Grigor Pettener / JK JUGO

Karlo Ugrin / JK GALEB

Diego Merlin / JK KVARNER

Optimist

Mika Maglica / JK GALEB

Juraj Lencović / JK ISTRA

Borna Mohač / JD VAL CRIKVENICA

Foto: JK Galeb

Optimist do 12 godina

Juraj Lencović / JK ISTRA

Aleksandra Ivanova / JK OPATIJA

Dominik Tokić / JAHT KLUB PUNAT

Organizator regata je Jedriličarski klub Galeb iz Kostrene u suradnji sa Snipe Class International Racing Association (SCIRA) i Hrvatskim jedriličarskim savezom (HJS).

Među sudionicim

Foto: JK Galeb

– Osobito sam zadovoljan činjenicom da je nakon toliko godina u Kostreni ponovno održano prvenstvo za šljuke, klase koja se na velika vrata vraća na ovaj dio Jadrana i u kojoj je Galeb postigao najveće sportske uspjehe u povijesti.  Žao mi je što nije bilo više vjetra, ali tako je to s regatama i jedrenjem, na to ne možemo utjecati – kazao je  predsjednik Jedriličarskog kluba Galeb Milko Volarić.

Ukupni rezultati objavljeni na mrežnim stranicama organizatora  kao i Facebook stranici kluba.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.