2 min. čitanja

NAKARADNO I PROTUZAKONITO Obitelj iz Omana pobacala betonske blokove u more u Sv.Petru i napravila si ponton s bazenom!

NAKARADNO I PROTUZAKONITO Obitelj iz Omana pobacala betonske blokove u more u Sv.Petru i napravila si ponton s bazenom!
Foto: Čitatelj

Nevjerojatan prizor u Sv.Petru koji spada pod općinu Sv. Filip i Jakov - ilegalna nakaradna "instalaciju" s bazenom i ležaljkama!

Nakon što nam je neugodno iznenađeni čitatelj poslao fotografije koje prikazuju ovaj protuzakoniti zahvat dobili smo potvrdu da iza njega stoje građani Omana koji su mislili da na hrvatskoj obali mogu raditi što god požele.

0:00
/0:21

Ali, ne mogu jer Zakon je po ovom pitanju povrede pomorskog dobra jasan i svoju će nakaradnu instalaciju na kojoj su se mislili sunčati morati ukloniti o svom trošku te će zaraditi i prekršajnu prijavu. Odmah smo kontaktirali Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te nadležnog komunalnog redara, a kako se ispostavilo, timovi su ekspresno izvršili inspekcijski nadzor!

- Ispostava lučke kapetanije Biograd na moru u ponedjeljak, 6. svibnja 2024. godine obavila je inspekcijski nadzor te je utvrđeno da je predmetni ponton postavljen.

U tijeku je utvrđivanje počinitelja kojem će se izdati rješenje o uklanjanju i protiv istog pokrenuti prekršajni postupak. U slučaju da se u sklopu inspekcijskog postupka počinitelj ne utvrdi, Općini Sveti Filip i Jakov će se izdati nalog za uklanjanje na temelju Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama - rekli su iz Ministarstva.

Iza svega stoje vlasnici iz Omana

U međuvremenu je na terenu bio i komunalni redar koji je također utvrdio kako se ovdje radi o potpuno ilegalnoj pontonskoj instalaciji na mjestu gdje ne postoji nikakvo koncesijsko odobrenje te je najavio uklanjanje istog o trošku onog tko ga je postavio. A saznao je i tko je to!

- Prvi put se s ovakvim nečim susrećem, to je nekakva instalacija na napuhavanje, svakako postavljena bez ikakvog legalnog temelja i biti će uklonjena. Dobili smo i informaciju kako su je postavili državljani Omana koji tvrde da nisu uopće znali kako im je za takvo što potrebna dozvola - potvrdio nam je komunalni redar koji je hitro izašao na teren obaviti svoj posao.

Omanci koji su ponton postavili imaju i nekretninu odmah iznad pa su valjda mislili da je zgodno proširiti se i na pomorsko dobro. Ova će nakaradna instalacija u najkraćem roku biti uklonjena s mjesta na kojem se sada nalazi i pomorsko će dobro biti oslobođeno!

A ako ne bude, evo lokacije gdje vas pozivamo na kupanje i vezivanje svojih plovila. Ova instalacija nalazi se točno OVDJE.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.