1 min. čitanja

Najavljena radionica "Utjecaj povijesnih razdoblja na istarsku gastronomiju"

Najavljena radionica "Utjecaj povijesnih razdoblja na istarsku gastronomiju"
Foto: Kuhaona.com

PULA - U ponedjeljak će se u u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre održati specijalizirana radionica „Utjecaj povijesnih razdoblja na istarsku gastronomiju 2“  koja se provodi u sklopu projekta KLIK Pula - Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma. Radionica je besplatna za sve sudionike.

Foto: Grad Pula

Istra, zbog svog iznimnog geografskog položaja predstavlja međukulturno sjecište koje su i u kulinarskom pogledu obilježili brojni narodi, ostavivši pečat u oblikovanju istarskoga gastronomskog nasljeđa.

Ova specijalizirana radionica ima za cilj polaznicima omogućiti učenje i nadogradnju znanja i vještina po pitanju tri najvažnija povijesna razdoblja, koja su imala veliki utjecaj na stvaranje temelja na kojima istarska gastronomija počiva danas.

Na radionici će se prezentirati povijesni presjek nastajanja gastronomije u Istri, one siromašne ali i gastronomije koja je stolovala u bogatim antičkim, srednjovjekovnim i novovjekovnim kuhinjama.

Prijave se zaprimaju do popunjavanja slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Svi zainteresirani mogu se prijaviti OVDJE.

Radionica se održava u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskom centra Istre.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.