1 min. čitanja

Najavljena 9. Splitska biciklijada – Start: Spinutska vrata, cilj: Zvončac

Najavljena 9. Splitska biciklijada – Start: Spinutska vrata, cilj: Zvončac
Foto: Grad Split

SPLIT – Ovogodišnja, 9. Splitska biciklijada u organizaciji Udruge Sunce Split kreće u nedjelju, 27. rujna 2020. u 16.00 sati, vozi se od Spinutskih vrata preko Marjana, a cilj je na Zvončacu.

Kao i svake godine, Udruga Sunce pridružuje se obilježavanju Svjetskog dana bez automobila, koji predstavlja završnicu inicijative Europskog tjedna mobilnosti, a obilježava se od 16. do 22. rujna. Ove godine, zbog objektivnih vanjskih okolnosti, Splitska biciklijada organizira se i provodi kao zagovaračka aktivnost, čiji je cilj rješavanje biciklističke infrastrukture u gradu, kao i uvođenje povoljnije cijene prijevoza bicikla Jadrolinijinim trajektima.

Za razliku od prethodnih godina kada je nakon vožnje bilo organizirano javno događanje s bogatim edukativno-zabavnim programom, 9. Splitska biciklijada sastoji se od simbolične vožnje Marjanom, a sudionici će na cilju imati priliku zaigrati nagradni kviz.

Zagovaračka kampanja provodi se i putem društvenih mreža Udruge Sunce Split, pa ćemo tako nakon Splitske biciklijade odgovornima poslati i vaše prijedloge za poboljšanje sigurnosti biciklista i pješaka na splitskim prometnicama.

Problemi zbog korištenja velikog broja automobila u gradovima, kao što su onečišćenje zraka, buka i prometna zagušenost, potaknuli su organizaciju Europskog tjedna mobilnosti, koji je postao najmasovnija inicijativa posvećena održivoj mobilnosti. Namjera je potaknuti građane da iskoriste svoj utjecaj na korištenje javnih prostora, kako bi ih se učinilo ugodnijima za život.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.