1 min. čitanja

Najavljen prosvjed radnika trogirskog B. T. HULL-a zbog dvije neisplaćene plaće

Najavljen prosvjed radnika trogirskog B. T. HULL-a zbog dvije neisplaćene plaće
Foto: Brodotrogir

TROGIR – Sindikat metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat (SMH-IS), udružen u Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), organizira PROSVJED radnika trogirskog B.T.HULL-a, u petak, 4. rujna 2020. godine, ispred glavnog ulaza u Brodotrogir d.d., Put brodograditelja 16, s početkom u 8,00 sati.

Radnici društva za izradu metalnih konstrukcija i njihovih dijelova, koje posluje u sklopu Grupe Brodotrogir, organiziraju prosvjed pod motom „ZA NAŠE PLAĆE“ kako bi ukazali na dužu nelikvidnost i teško ekonomsko stanje zbog neisplate dvije plaće.

– Problem je što mirenje nije uspjelo. Firma nema sredstava. Jedini način je proglasiti stečaj, ali upitno je i tad tko će to platiti. To je firma osnovana s 20 tisuća kuna i pitanje je što će dalje biti. Vlasnik je Danko Končar, a direktor je Aleksandar Končar. Bio sam s direktorom, s vlasnikom nisam, on se pokušava distancirati od toga. Očekujem sastanak s direktorom Brodotrogira Mateom Tramontanom. Oni naime imaju jedan brod za Ruse i ta sredstva koje Rusi doznačuju na račun su jedina trenutno od kojih se može isplatiti plaća – rekao nam Joško Franić, regionalni povjerenik SMH-IS-a.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

RADNICI SPREMNI OVRŠITI FIRMU – U dvjema tvrtkama Brodotrogira radnicima nisu isplaćene dvije plaće
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.