3 min. čitanja

Najavljen 16. po redu Croatia Nautic Show

Najavljen 16. po redu Croatia Nautic Show
Foto: Press

U Marini Kaštela, danas je održano prigodno press druženje na kojem su organizatori Croatia Nautic Show-a predstavili ovogodišnji program manifestacije koja broji 16. neprekidno izdanje, a održava se u periodu od 18. do 21.travnja 2024. u Marini Kaštela.

Zahvaljujući prije svega povjerenju stalnih izlagača i partnera iz marine Kaštela, Grada Kaštela, TZ Kaštela, Splitsko-dalmatinske županije i njene turističke zajednice te pokrovitelja manifestacije OTP banke, osigurano je i sadržajno, ali i načinom prezentacije obogaćeno predstavljanje izložbene ponude.

- Čast mi je biti ovdje svake godine s vama jer ovo je jedna prekrasna manifestacija koja se događa u našoj županiji bogata vrijednim ljudima koji predstavljaju sebe i bit naše županije, radišne i skromne ljude koji šire svojim znanjem slavu naše županije diljem svijeta na samom uvodu naglasio je zamjenik župana Stipe Čogelja.

U afirmativnom tonu nastavio je i gradonačelnik Grada Kaštela, Denis Ivanović, 

- 16. godina po redu, a 6. u Kaštelima, ovaj sajam je postao tradicija u Kaštelima. Ovaj sajam iz godine u godinu raste, proširio se u razne sfere što je dobro te čestitam organizatorima na trudu i radu i domaćinu Marini Kaštela. Ovaj sajam predstavlja početak turističke sezone u Kaštelima, a brojke govore da iz godine u godinu lagano rastemo.

- Ova manifestacija radi se s ljubavlju i tolikim entuzijazmom organizatora da je nama iznimno drago biti domaćin upravo takve jedne manifestacije. Zahvaljujem svima koji sudjeluju i potpomažu ovu manifestaciju, a Marina Kaštela će poduzeti dodatne investicije u marinu čime bi indirektno pomogli i razvoju Croatia Nautic Show-a jer se osjećam dužnim da nastavimo takvu jednu tradiciju u Kaštelima, a pogotovo kad vidim s kojim entuzijazmom organizatori sve ovo rade - naglasio je kapetan Joško Berket.

Kaštela će biti domaćin Seniorskog europskog prvenstva u jedrenju

Berket je najavio i ekskluzivu, kad Croatia Nautic Show bude punoljetan, 2026. godine Marina Kaštela bit će domaćin Seniorskog europskog prvenstva u jedrenju.

Predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Nautic Show-a, Branimir Matijaca istakao je:

- Poanta svega je povjerenje! Od početne male brodogradnje prerasli smo u nautičku feštu u Marini Kaštela upravo zbog tog međusobnog povjerenja. Zahvaljujem se svima prisutnima, koji su od početka s nama, svim izlagačima koji su nam iskazali povjerenje i to je potvrda nama da nismo sve ove godine radili za ludu. To povjerenje rezultiralo je brojem preko 80 izlagača u segmentu nautike i turizma koji izlažu ove godine na Croatia Nautic Show-u. Posebno sam ponosan na sljedeće brojke:

-          u segmentu NAUTIKE 35 tvrtki će predstaviti ukupno 80 brodova, i to 48  motornih  brodova, jahti,  daily cruisera i brodica, te 32 aluminijska i gumena plovila, katamarana i jedrilice renomiranih domaćih i svjetskih proizvođača

-          iz segmenta nautičke opreme i usluga 20 tvrtki će upotpuniti nautički dio predstavljajući i tržištu nudeći benzinske i električne motore, nautičku, ribolovnu, elektroničku i drugu brodsku opremu, nautičku odjeću i nakit, te usluge najma plovila

-          u segmentu turizma i lifestyle programa preko 25 tvrtki izlagača ponudit će širok asortiman turističkih proizvoda i usluga: oprema i usluge uređenja objekata za smještaj i  odmor, hortikulture, audio i zabavne opreme, automobila i električnih vozila, opreme za plažni najam, vanjskog namještaja i pergola, masažnih kada te bazenske i SPA opreme

Čestitam organizatorima, pratim vas godina i svjesna sam vaše hrabrosti i odgovornosti i priče koju krvavo stvarate. Sjećam se teške krize naših malih brodograditelja prije 10 godina kad ste se mogli prebaciti na komercijalne poslove, ali ostali ste uz njih, gradili njihovu priču i borili se za njihova prava i zato vam skidam kapu zbog toga kao čovjek, Dalmatinac, dite škverskog radnika“, istakla je Ivana Vladović, ispred TZ SD županije.

Ove godine se manifestacija proširila, nadogradila i sve to gledam kao izvrsnu turističku priču, rekla je Nada Maršić ispred TZ Grada Kaštela.

- Kaštela su izvrsno pozicionirana na globalnoj nautičkoj karti, postala su centar nautičkog turizma. Promocija Kaštela je zahvaljujući ovim događajima jaka i na tome vam hvala.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.