2 min. čitanja

NAGRADA MALI SVJETIONIK Najbolji radnik u Hrvatskoj je Zlatko Pisac iz Lučke kapetanije Split

NAGRADA MALI SVJETIONIK Najbolji radnik u Hrvatskoj je Zlatko Pisac iz Lučke kapetanije Split
Foto: Wikimedia / Youtube / Screenshot

Većina pomoraca, posebice onih koji spadaju pod Lučku kapetaniju Split, ništa drugo nije ni očekivala. Njihove želja, san i ambicija su se ostvarili. Zlatko Pisac dobitnik je nagrade Mali svjetionik za najboljeg radnika u 2021. godini. Sudeći prema iskustvima pomoraca pod splitskom kapetanijom, Zlatko je za njih najbolji radnik ama baš svake godine, a ne samo ove, pa je nagrada od 100 000 kuna i priznanje Zlatku došlo kao sočna jagoda na šlagu mora pohvala.

“On je puka suprotnost svojim kolegama u kapetaniji Splita i velikoj većini zaposlenika u hrvatskom javnom servisu”, samo je jedno od obrazloženja za dodijeljenu mu nagradu.

Zlatko je, kažu pomorci, uvijek dostupan, čak i izvan radnoga vremena, uvijek srdačan i uvijek ljubazan. Pravo malo iznenađenje u oceanu sasvim običnih službenika, koji imaju svoje dobre i loše dane, koji su ponekad više, a ponekad manje raspoloženi, koji uvijek i ne znaju sve što bi znati trebali. Ali Zlatko je puka suprotnost, njemu je dan uvijek odličan, njegovo lice uvijek je spremno uputiti smiješak i toplu riječ, a poznaje svu problematiku pomoraca zavidno bolje od svih drugih. I sami pomorci koji koriste usluge Lučke kapetanije Split šale se kako im je žao što njihove kolege iz drugih gradova nemaju takvu podršku, ali da ne trebaju biti ljubomorni, već da bi ostalima Zlatko trebao biti samo uzor, a nikada nezdrava konkurencija. I tako je došlo vrijeme da za Zlatka svi čuju, da cijela Hrvatska zna koliko je važan pomorcima, da dobije tu, može se slobodno reći, skromnu nagradu naspram njegovoga ogromnoga truda. Svi pričaju o Zlatku kao o nekom super junaku lučke kapetanije i državnih službi uopće, a on je skroman, staložen i jednostavno rečeno – sasvim normalan čovjek. Možda bi druge nagrada uzdigla ili bi se hvalili koliku podršku imaju, ali Zlatko ostaje onaj stari Zlatko, a o podršci ne treba ni pričati jer za njega su svi pomorci već čuli, a sada ga poznaje i cijela država, piše Pomorac.hr.

Životi pišu romane, a jedan predivan napisala je i karijera gospodina Zlatka Pisca. Pobijedio je sve stereotipe o mrzovoljnim državnim činovnicima koji pred mirovinu više i nemaju toliko živaca za slušati zahtjeve svojih klijenata, pobijedio je i ono uvriježeno mišljenje da je osam sati sedam i pol, pobijedio je i onu tezu da je stres neizbježan. On nije samo pobjednik izbora za najboljeg radnika, on je pobjednik života, baš kao i svatko drugi koji je bezuvjetno pomogao najviše što je mogao onima koji su ga najviše trebali. Danas Zlatko slavi svoju večerašnju titulu, ali slave i pomorci, što u svojim domovima, što diljem svijeta. Slave i Zlatkovi kolege iz Kapetanije koji su se putem društvenih mreža zahvalili u njegovo ime i u ime čitavog kolektiva. Svi su sretni zbog Zlatka jer Zlatko uvijek ima pažnje, pozornosti i dragosti za sve. I ako je itko zaslužio ovu nagradu, onda je to definitivno gospodin Zlatko.

Ovim putem čestitamo gospodinu Zlatku Piscu na nagradi, ali i zahvaljujemo svim pomorcima i kolegama iz struke koji su glasali za Zlatka!

Petar Zuanović

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.