3 min. čitanja

NAČELNIK OPĆINE STARIGRAD: "Udruga "Seline" ne predstavlja mještane niti brani pomorsko dobro već isključivo svoje privatne interese!"

NAČELNIK OPĆINE STARIGRAD: "Udruga "Seline" ne predstavlja mještane niti brani pomorsko dobro već isključivo svoje privatne interese!"
Foto: Čitatelj

Jučer smo pisali o teškim optužbama koje Udruga "Seline" podnosi protiv Općine Starigrad koju tereti za devastaciju pomorskog dobra. Evo i odgovora načelnika.

Nakon našeg upita javio nam se načelnik Općine Starigrad Marin Čavić koji demantira sve što mu "na leđa" stavljaju iz ove Udruge te kaže kako je na djelu sanacija i traženje najboljeg rješenja, a ne devastacija. Kaže i kako spomenuta Udruga brine isključivo o svom privatnom interesu jer iznad sporne plaže članovi Udruge imaju svoje nekretnine.

- Ne ulazeći u djelovanje Udruge Seline, koja nažalost ne predstavlja mještane Selina i ne zastupa njihove interese, pokušat ću objasniti situaciju vezanu uz plažu Pisak. Točno je da početni dio plaže Pisak, koji je relativno uzak, služi i koristi za prolazak na drugi dio obale i do privatnih parcela koje su ljudi obrađivali i dalje obrađuju. To nije moja izmišljotina već činjenično stanje koje mogu potvrditi mještani Selina. Taj dio plaže se, slučajno nalazi ispred nekretnina u vlasništvu članova obitelji tj. udruge, pa je time i interes zatvaranja prolaza jasniji - kaže nam načelnik.

Foto: Čitatelj

 Nanosi šljunka

- More svojim djelovanjem stvori nanose šljunka pa se na taj dio obale ne može uopće pristupiti, te komunalno poduzeće vrši sanaciju i uređenje predmetnog dijela. Svjestan sam da bilo kakvo prisustvo vozila u blizini plaže stvara ružnu sliku, a sigurno tome i ne pridonosi i ponašanje pojedinih vozača.

Točno je da smo sanirali put kroz polje kako bi se isti mogao lakše koristiti i na taj način donekle rasteretiti prilaz za zapadne strane.

Općini Starigrad, a naravno i meni osobno je sigurno u interesu urediti predmetno područje, pa bi u tom smislu svakako trebalo sagledati širu sliku uređenja plaže Pisak, a time i pristupa istoj. Naravno u suradnji s mještanima Selina, a pogotovo vlasnicima parcela u polju Pisak, a što bi značilo osiguravanje dovoljnog broja parkirnih mjesta i regulirano prometovanje navedenim područjem. Svakako smo spremni razmotriti svaki prijedlog rješenja, a u ovom slučaju osim napada i optužbi to je izostalo - završava načelnik Čavić kojem smo postavili i pitanje o konkretnim rokovima završetka radova, planu sanacije, te prometne regulacije kao i pitanje nije li se sve moglo odraditi ranije, a ne u jeku sezone kupanja.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

DEVASTACIJA PLAŽE OD POSEBNOG ZNAČAJA U SELINAMA Građanska incijativa: “Uništavaju je Općina i vozila koja plažom prolaze!”
Radi se o plaži Pisak u Selinama koja je proglašena plažom od posebnog značaja i koju, kako tvrde iz Udruge “Seline” sustavno uništava sama Općina Starigrad. - Molimo Vas za pomoć jer se plaža koje je proglašena plažom od posebnog značaja Pisak u Selinama devastira od strane općine i vozila
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.