2 min. čitanja

Načelnik Dugog Rata ustao protiv epidemije divljaštva u njegovu mjestu: "Ovo se mora zaustaviti!"

Načelnik Dugog Rata ustao protiv epidemije divljaštva u njegovu mjestu: "Ovo se mora zaustaviti!"
Foto: Općina Dugi Rat

DUGI RAT - Općina Dugi Rata nažalost, već je dulje vrijeme komad Hrvatske gdje se događa kontinuirano divljaštvo pojedinaca prema prirodi, okolišu, kulturi i arhitekturi. Osim divljačke devastacije obale, ksenofobnih ispada, odvratnog zlostavljanja životinja, onaj preostali dio normalnog stanovništva te općine muku muči i s uništavanjem javne imovine.

Načelniku Općine, Tončiju Bauku, očito je prekipjelo, pa je odlučio i javno istupiti:

- Naše divno mjesto na morskoj obali između Podstrane i Omiša ima potencijal za odličan život mladih obitelji. Nastojimo svakim danom poboljšati prostor u kojem živimo. Naša nastojanja nisu uvijek dovoljna. Djeci su danas dostupne informacije preko društvenih mreža i koriste ih pretežno u negativne svrhe - kaže Bauk.

"Roditelji prvi stup obrane od ovakvog ponašanja"

- Okupljanja pojedinaca u male skupine s namjerom uništavanja društvene imovine jedan je od krupnijih problema s kojim se susrećemo niz godina.

Kad mislimo da više nema devastacije pojavi se grupica koja vježba svoje mišiće i pokušava dokazati svojim prijateljima da je važan.

Roditelji su prvi stup obrane od ovakvog ponašanja. Drugi stup su udruge koje moraju odgojno utjecati na pojedince za koje smatraju da su ugroza za udrugu i društvo u cjelini. Prokazati devastatore je osnovni cilj svih nas a ne zatajiti.

U zadnje vrijeme imamo niz negativnih događanja koji se moraju zaustaviti.

Uništavanje škole i školske dvorane, betonskih kanta na šetnici, natpis na platnu u parku. Apeliram na sve sumještane uključite se u borbu i pokušajmo djecu učiti dobrim djelima. Druge stvari mogu nas promijeniti, ali počinjemo i završavamo s obitelji! - zaključio je načelnik ove općine.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.