2 min. čitanja

Ksenofobični ispadi u Dugom Ratu – Iživljavanje prijetećim grafitima po javnim površinama

Ksenofobični ispadi u Dugom Ratu – Iživljavanje prijetećim grafitima po javnim površinama
Foto: DD

DUGI RAT – Rat grafitima u Dugom Ratu nastavljen je i u ovom tjednu. Ovaj put, pale su i uvrede na račun dugoratskog načelnika Jerka Roglića.

Portal Dalmacija danas podsjeća, prošli tjedan na autobusnoj stanici je osvanuo mural HOS-u koji je kratko nakon prešaran crvenim sprejem. Načelnik Jerko Roglić naredio je uklanjanje murala, što je očito samo pokrenulo nepoznate ‘umjetnike’ na iživljavanje po javnim površinama.

Foto: DD
Foto: DD

Natpisima “HOS” i “Za dom spremni” u potpunosti je išaran i spomenik palim borcima NOB-a, a u ponedjeljak je situacija dodatno eskalirala. Išarane su klupe, zidovi, kamene kante za smeće…

“Ostavite se HOS-a smjesta, bit će opet Oluje i Bljeska”, “Rogliću, pljuni si u lice”, “Gracijano Srbine ostavi se svetinje”, samo su neke od poruka nepoznatih vandala na brojnim javnim površinama. Posljednja je upućena građaninu koji je odlučio istupiti javno tražeći da se mural HOS-a ukloni s autobusne stanice, javlja Dalmacija danas.

Foto: DD

Čini se da se na području Dugog rata događa pravi divlji zapad i bezakonje, jer nakon zabrinjavajućeg broja prijava za niz devastacija i uništavanje obale i podmorja na ovom području, divljaštvo pojedinaca nastavlja se po fasadama, spomenicima i javnim površinama. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li policija ikoga sankcionirati.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Zabrinjavajuć broj prijava zbog devastacije obale u općini Dugi Rat
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.