2 min. čitanja

Na suprugu krenuo vilama i gušio je, sud ga kaznio radom za opće dobro

Na suprugu krenuo vilama i gušio je, sud ga kaznio radom za opće dobro
Foto: Pixabay

MALI LOŠINJ - Radom za opće dobro kažnjen je 65-godišnji M. V. iz Malog Lošinja, oglašen krivim za kazneno djelo prijetnje, slučaj u kojem je i vilama krenuo prema svojoj supruzi kojoj je prijetio smrću.

Presudu, zasad nepravomoćnu, donio je Općinski sud u Rijeci koji je inicijalno okrivljenog muškarca osudio na deset mjeseci zatvora, ali je sutkinja kaznu odmah pretvorila u rad za opće dobro, na način da se dan zatvora zamjenjuje za dva sata rada.

Kako se 65-godišnjaku u kaznu uračunavaju dva i pol mjeseca provedena u istražnom zatvoru, znači da mu je za odraditi 450 sati za opće dobro, piše Burin.

Nemio slučaj zbio se 28. rujna prošle godine, između 13 i 14 sati, a začeo se na terasi ugostiteljskog objekta u naselju u sklopu Grada Malog Lošinja. Lošinjanin je oglašen krivim jer je u alkoholiziranom stanju, nakon prepirke sa suprugom, uzeo u ruke vile, u namjeri da je zastraši.

Pritom joj je, uz psovku, zaprijetio: "Sad ću te ubiti, probost ću te!", te krenuo vilama prema supruzi. Nakon što mu je ona oduzela vile iz ruku, uhvatio ju je rukama za vrat i počeo gušiti. U daljnjoj nakani spriječio ga je sin, a sve je to kod njegove supruge izazvalo osjećaj straha i ugroženosti, navodi se u opisu kaznenog djela u presudi.

Okrivljeni 65-godišnjak je na sudskom procesu izjavio da se smatra krivim, izrazivši kajanje i žaljenje, uz obećanje da se to više neće ponoviti. Pri odmjeravanju kazne, sud mu je to cijenio kao "naročito izražene olakotne okolnosti", ne našavši otegotnih okolnosti.

Presuda nije pravomoćna, na nju postoji pravo žalbe, o kojoj onda arbitrira županijski sud.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog neisticanja cijena voća i povrća ispred prodavaonice, trgovac kažnjen sa gotovo 700 eura
MALI LOŠINJ - Novčanu kaznu od 663,61 eura izrekao je sud u Malom Lošinju trgovcu jer nije istaknuo maloprodajne cijene većeg broja artikala - voća i povrća - izloženih na prodaju ispred prodavaonice. Sudac malološinjskog Prekršajnog odjela riječkog Općinskog suda odredio je i da je trgovac - obrtn…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.