2 min. čitanja

Na Sjeveru Istre i dalje živo - Hoteli i kampovi odlučili raditi cijelu godinu

Na Sjeveru Istre i dalje živo - Hoteli i kampovi odlučili raditi cijelu godinu
Foto: HTV screenshot

Zatvaraju se hoteli diljem obale, no na sjeveru Istre mali kampovi i hoteli i dalje su puni turista koji traže odmor upravo sad kad nema onih velikih gužvi. Na Bujštini primjerice razvijaju cjelogodišnji održivi turizam pa je ovogodišnja posezona nadmašila onu iz rekordne godine za čak više od 30 posto!

Agroturizmi i restorani na sjeverozapadu Istre ni u studenom ne zatvaraju vrata. Ljubitelji dobre kapljice obavezno posjete i poneku vinariju.

- Nekako možda najveću kupovnu moć imaju Austrijanci i Nijemci, oni su broj 1. I Slovenaca imamo jako puno - kaže David Ivančić, voditelj vinarije, Buje.

- Više puta dolazimo, živimo inače blizu, u Sloveniji, sviđa nam se što je sunčano, imate dobro vino - kaže Helena iz Slovenije.

Mnogi gosti ostaju i koji dan dulje pa su u bujskom kampu odlučili raditi cijelu godinu. Uložili su ponudu koju mogu nuditi i zimi pa je kamp nedavno proglašen najboljim malim kampom u zemlji.

- Nudimo dodatni sadržaj kao wellness, masaže, gurmansku priču, restoran stake house i pizzeria - kaže Luka Perhat, voditelj kampa iz Buja.

I naravno grijane kućice. Iako, kako nam kažu gosti - to još nije potrebno.

- U Njemačkoj je ružno vrijeme, a ovdje je lijepo, bit ćemo tjedan dana, kaže  Tomas iz Njemačke.

Ni mali luksuzni hoteli na sjeveru Istre neće se zatvarati. Vikendima su puni gostiju, a ni radnim danima nisu prazni.

- Nalazimo se u kraju koji ima na sreću dosta potencijala za kvalitetan pristup gastronomiji, enologiji i to je nešto što naši gosti prepoznaju - kaže Zoran Užar, voditelj hotela, Buje.

- Hrana je izvrsna! Mi samo jedemo i jedemo i vozimo se, istražujemo uokolo, sve je vrlo uredno i čisto. Zaista uživamo - kaže Lucy iz Texasa, SAD.

Na Bujštini se ponose sezonom koja je bila bolja od rekordne za nekoliko postotaka. No više ih raduje što su je uspjeli produljiti i tako od rujna do danas prilično nadmašiti rekordnu posezonu.

- Imamo 25% više dolazaka i čak 33% više noćenja nego te rekordne 2019. - kaže Valter Bassanese, direktor TZ-a Buje za HTV.

Uz ceste vina i maslinova ulja, uređuju i pješačke i biciklističke staze. Jer, ljubitelji odmora u posezoni, uz prirodu, mir i dobru kuhinju, redovito traže priliku za rekreaciju.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.