1 min. čitanja

Na Šipanu započeli radovi na kanalizaciji u Suđurđu vrijedni 2,1 milijuna eura

Na Šipanu započeli radovi na kanalizaciji u Suđurđu vrijedni 2,1 milijuna eura
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK - Vodovod Dubrovnik započeo je s izgradnjom kanalizacijskog sustava naselja Suđurađ na otoku Šipanu, čime se nastavlja izgradnja sustava odvodnje na elafitskim otocima.

Budući sustav Suđurđa uključivat će više od 800 metara mreže odvodnje te uređaj za pročišćavanje otpadnih voda s 2,25 kilometara ispusta, od čega će 1,75 kilometara činiti podmorski ispust. Za potrebe pročistača bit će izgrađeno i nešto više od 100 metara nove vodoopskrbne mreže.

Foto: Grad Dubrovnik

Izgradnja kanalizacijskog sustava Suđurđa vrijedna je 2,1 milijuna eura (s PDV-om), od čega je 80 posto sredstava sufinancirano iz EU fondova, a još 10 posto nacionalnim sredstvima, dok će preostalih 10 posto Vodovod Dubrovnik financirati vlastitim sredstvima. Rok za završetak radova je srpanj 2025. godine.

Realizacijom investicije Suđurađ će dobiti čisto more i moderan sustav odvodnje koji će dugoročno služiti stanovnicima i tamošnjim posjetiteljima. Za izgradnju preostalih sustava odvodnje, onih Luke Šipanske i otoka Koločepa, u tijek je izrada dokumentacije, izvijestili su iz Grada.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.